onsdag den 31. juli 2013

Men Bianca er stadig borte

på snart 5. år, altså Najas i enhver forstand storværk - og efter min mening også hovedværk . (i samarbejde med grafikmakker (og svoger) Kim Lykke) Balladen om Bianca! Som jeg glemte på gulvet i et bogmesse-telt i Oslo i oktober 2008, jfr. denne tidlige og restaurerede blogpost, og som forhåbentlig stadig befinder sig i den norske blogforsker Martin Grüner Larsens trygge varetægt: der er er jo altså bare det, at jeg savner hende pænt grusomt, fordi hun med tiden jo ikke er blevet mindre unik, i al sin smukke monstrøsitet, tværtimod. Jeg vil have Balladen atter!

tirsdag den 30. juli 2013

Naja er omkring

Naja Marie Aidt, til dagligt og forbandet nok i eksil i Brooklyn, er i Danmark for tiden, er det vigtigt at gøre opmærksom på - lige før var hun vildt nok lærerkollega på Testrup en hel uge, lige om lidt, 22. august, optræder hun på Hovedbiblioteket til Litterær fødselsdagsfest med Frank, Aidt og Hall, lige nu ved jeg ikke præcist, hvor hun befinder sig, men hendes digteriske stemme kan og vil jeg fremkalde lige her, for i det nye nummer af tidsskriftet Reception, nr. 71, debuterer hun (akut redaktørjalousi!) en 15 sider (!) lang (del af en? det bør blive en bog!) digtsuite, betitlet "Gennem landskabet", en intens og glasklar system-remse-agtig sag om krig og kærlighed og fædreland, som et et dirrende pixeleret guldaldermaleri med folkevisemotiv eller noget, så hypnotisk begynder det, og hvilke scoop at falde over i et skide instituttidsskrift (bare fordi det ikke er mit instituttidsskrift, der er tidsskriftet for Instituttet for Poesi (min mor talte altid om sin arbejdsplads, Institut for Statskundskab på Århus Universitet, som "instituttet", så jeg synes ikke, man kan arbejde andre steder end på et institut)):

at lede
at lade sig lede

at føre
at lade sig føre

ind i den grønne skov

at bevæge
at lade sig bevæge

at følge
at lade sig følge

at holde
at lade sig holde

I et rødt værelse, røde forhæng

At lede nogen hen ad en ujævn vej
At føre nogen ind gennem en mørk port
At bevæge nogen med ord, latter
At følge nogen ud over isen
At holde nogen for nar

I den grønne skov, i et rødt værelse
På en gul mark hvor lærkerne synger:
Lærkerne synger over den gule mark
Røde forhæng i et rødt værelse, blafrende,
i den grønne skov, lugten af råd og jord

at synge
at lade sig synge

at lugte
at lade sig lugte

at blafre
at lade sig blafre

At lade sig lede fordi det er tvang/trygt
At lade sig føre fordi det er trygt/tvang
At lade sig bevæge fordi det er troskyldigt/tindrende
At lade sig følge fordi det er tindrende/troskyldigt
At lade sig holde fordi det er tilgivelse/trods
At lade sig synge fordi det er trods/tilgivelse
At lade sig lugte fordi det er tungsindigt/tirrende
At lade sig blafre fordi det er tirrende/tungsindigt



- fint billede af Naja med en vis pris (som jeg ikke har set før; hvorfor har jeg ikke set det før? fordi det ikke har været på forsiden af Politiken, som det burde have været).

Kortroser

Hans Otto Jørgensen præ-anmelder Olivia Nordenhofs genialt betitlede Det nemme og det ensomme, der udkommer om et øjeblik, på Facebook (på Kamilla Löfströms link til Basilisks foromtale ...):

shit, hvor er det godt

mandag den 29. juli 2013

Homoøpatisk digtoplæsning/løsning

Jeg har tænkt meget over dette programpunkt på Testrup Højskoles nys overståede Løgstrup-sommerkursus:

Søren Ulrik Thomsen # / digter
Oplæsning af egne digte samt et af Per Højholt
og et af Thorkild Bjørnvig

- som om de to digte af PH og TB på magisk vis vil garantere og kvalificere den perfekte centrallyriske balance i SUT's egne (langt blegere) digte mellem venlig meta og mellow metafysik (kommer katte i himlen?) ... eller som professor Peter Stein Larsen formulerer det i sin imponerende ulydhøre gennemgang af "Danske poetiske traditioner i 10'erne" (headliners: Thomsen, Nordbrandt, Stochholm, Boberg vs. Hørslev, Ravn, Hagen, Zeuthen (ikke 2013-Z!, 2012-Zzzz)) i det nye nummer af Reception: "En sådan afslappet humor er ny i Søren Ulrik Thomsens poesi og er også et godt bevis på, at den centrallyriske strategi fungerer indenfor en særdeles bred palet af livsholdninger og stilarter. Det komplekse billedsprog, den elegante syntaks og de paradokse formuleringer er på ingen måde kun udgangspunkt for patosladede formuleringer i poetisk højstil, men danner grundlag for en eksistentiel centrallyrik, hvor der på én gang er nøgternhed, smerte, humor, tragik og lethed i beskrivelserne af, hvordan oplevelser af død, tab og forgængelighed blander sig med fantasier om kærlighedens og kunstens forløsende kraft."

rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
rigtig flotte linjer
plysbjørn klitspejl

Digtbørn, fiktive og auto-

Citat fra Otto Gelsteds "Foraar", 1927: 

Spurvene hopper i Plænen,
Græsset ligner tyndt, grønt Haar,
Havemanden sætter gule Mursten
om Kanten af Bedene.
Han har en stor Knude
som en Tomat i Nakken.

FB-opdatering af Kristina Nya Glaffey i går:

JEG VIL GERNE STIKKE HOVEDET NED I NOGET SNE. DU SKAL SPISE MIN DYNE. NEJ, JEG VIL IKKE I BAD. JEG VIL GERNE SLÅ SILAS. JEG VIL GERNE SLÅ SILAS I HOVEDET MED RANGLEN. DU SKAL GÅ UD I KØKKENET. JEG VIL GERNE HAVE KOLDE ÆRTER OG KOLDE MAJSER. DU SKAL SYNGE. NEJ, DET ER MIG, DER SKAL SYNGE. JEG VIL GERNE SE RAMASJANG. JEG VIL GERNE LÆGGE EN LORT INDE I SENGEN. JEG VIL GERNE GRÆDE. DU SKAL OGSÅ GRÆDE. JEG VIL GERNE VÆRE NØGEN. DU SKAL IKKE VASKE MIG I NUMSEN. NUMSEPRUT. TISSELORT. TISSEMAND OG TISSEKONE. TISSEMAND OG TISSEKONE. TISSEMAND OG TISSEKONE

Verdens bedste færøske blog på færøsk

er selvfølgelig Tórrodur Poulsens Bloggodur, og det sker, man forstår det halve, og lige pludselig forstår man det hele:

torsdag den 18. juli 2013

ATLANTIC

Vit komu í gjáramorgun klokkan fýra. Flúgvarin var fullur av øllum fólkasløgum og sandwichum úr Amsterdam. Smyrjiost á luftbreyð. So tit kunnu ætla at har var trongt at sita. Men vit fingu skumpað mjørkan til viks og lendu við lógvabrestum og so inn í ein buss at geispa víðari til Havnar.

mandag den 15. juli 2013

STØVIÐ

Er eingin onnur meining við støvinum enn at skapa størv í støvsúgvaravinnuni?

fredag den 12. juli 2013

??

Neandertaler ella emmentaler?
Ingen kommentarer

søndag den 28. juli 2013

Hotel Mariott-poetik

også kaldet Brunch-poetik og Faster-poetik - jeg følger den slavisk, som alle de andre russiske gangstere på hotellet:

Champagne
&
marinerede sild

Marianne er fuldt fancy

Under det Bet-billede i WA-bøger i fredags var kun Kristian Bang Foss og April Lauring nævnt, selvom to gange Bet-nominerede - den ene gang i år! - Marianne Larsen var fuldt synlig, med den stlligste Mercedes-kasket og cool shades; her er et andet billede, hvor Kristian og April overskygges totalt af mægtige Marianne (Ole hedder digteren til højre - og Nanna digteren til venstre (for April)):

Flodhesteløb

Jeg hører Blur på Spotify, og Viggo Madsen, Danmarks førende flodhestedigter, roser coveret på PARKLIVE:

Fornem forside!

To citater om falsk forkerthed

So why is the show so often portrayed as a set of empty, static cartoons, an embarassment to womankind? It's a classic misunderstanding, I think, stemming from an unexamined hierarchy: the assumption that anything stylized (or formulaic, or pleasurable, or funny, or feminine, or explicit about sex rather than about violence, or made collaboratively) must be inferior.

- Emilly Nussbaum om Sex in the City  i The New Yorker

Willie Nelson's Stardust was an inspiration, as were Philidelphia soul songs, bossa novas and songs  by my favorite Barzilian and Latin singers and songwriters. But I didn't play any of them in public. They felt delicious on the tongue, but I didn't get them all right. I didn't grow up on those songs, but I began to feel an appreciation for a beautiful melody and harmonies - harmonies in the choird voicings and not just in what a second singer might sing. Beauty was a revelation, and these songs were unashamed to be beautiful, which was a difficult thing to accept in the world of downtown musicians and artists. Anything that sounds or looks beautiful would seem to that crowd to be merely pretty, shallow, and therefore deeply suspect - morally suspect even, I found out. Noise, for them, is deep, beauty shallow.

- David Byrne i sin herlige (e-)bog How Music Works

Blog on, neo-bloggers!

En stor TAK til bloggerne på Testrups Blogværksted og min medbloglærer Caspar; jeg lærte noget af alle, klart det konstruktiveste sjov, jeg har deltaget i - og de to kollektivøvelser fredag, skifte-stol-øvelsen (kaldet BS-øvelsen endenfor, fordi den begyndte med den første sætning på BS Christaiansen blog - og som storebror til 4 er Caspar suverænt autoritativ: Skift plads!) og skriv-på-samme-tid-øvelsen (eller måske rettere bare: praksissen - som kan kan læses som den nye tekst inde på fællesbloggen!) var verdens lykkeligste skriveøvelser og -praksisser, fordi ægte sammenrØstende, vi ses og i den grad læses!

fredag den 26. juli 2013

BS-øvelse

I har nogen ting I skal have gjort op med, og det skal I gøre på denne her tur.

Tjep! Tjikkerlikker t
Pladsen byttet, højt tempo, trælse knapper, snusket tastetur,
du skal væk fra den computer, væk væk væk
nej nej nej
pille

i kajak vi når frem.
alle mand
eller dem som kan holde sig overborde
under bordet. over, under og væk.
åh nej, det her er et digt
jeg er lars' computer jeg kan ikke lide smal litteratur hvorfor gør du det der ved mig jeg vil bare læse BS. BS styrer, han er en rigtig mand. Han kan kun lide bred litteratur. Jo bredere jo bedre. Heslt skrevet på A3. eller på en væg. Måske en hel bygning. En stor litterær bygning. Det ville være smukt!
Gu ville det da ej være skumkt det ville sku da ikke være skumt skumt er overrated i øvrigt i øvrigt i
Akumt lyder som et svensk ord ligesom ... ja der løb jeg så tør for ord - 

Min yndlingseksemplariske blog p.t.

er Hanne Højgaard Viemoses blog Island - A Wrote Story, skrevet fra og om en rejse gennem Island med familie og venner og - desværre! - slut, når rejsen er slut; den handler også om esperanto og alt muligt, den lige kommer i tanke om: Den er sjov og følsom, kvik og klar, og den har rimeligt travlt, her seneste blogpost:

torsdag den 25. juli 2013

Jeg starter med Vejen til den sande lykke

NU skal jeg læse en af de Martinus-artikler jeg har fundet på nettet: 1) Få kræfter til at tilgive 2) Reinkarnationsprincippet 3) Gennem dødens port 4) Svar på brev fra en syg 5) Den menneskelige arbejdsevne 6) Verdensaltets livsfundament 7) Vejen til den sande lykke 8) Hvile 9) Livskraftens oprindelse http://www.martinus.dk/da/litteraturen/artikler-af-martinus/ Apropos vejen til den sande lykke, så er det præcis, hvad det hæfte jeg engang fik i et Scientology-telt på Kloster Torv i Århus, (hvorfra jeg i øvrigt endte med at blive smidt ud, fordi jeg kom for tit og stillede for mange spørgsmål uden at købe noget, går jeg ud fra) hed. Det handlede blandt andet om, at man bør sørge for ikke at omgås deprimerede og deprimerende mennesker.

Gormorgenpost

Jeg er glad for dine døde colasjatter, men det farlige på en højskole er, at et halvt glas død cola uhyggeligt ofte viser sig at være et halvt glas kold kaffe.

Falsk godnatpost

Foruden dem, jeg kendte i forvejen (for det gode), var den bedste til kursistoplæsningen hende, der spillede manisk ufølsom damefrisør, det er som om, der hvert år er én, der er virkelig god til være en anden, én anden, 1 anden, måske er vi alle sammen virkelig gode til at være 1 anden og ofte 1 damefrisør.

torsdag den 25. juli 2013

Ultimativ liste fra upubliceret bog


  • vaske tøj 

  • støvsuge

  • finde den gyldne hjerne 

  • samle kvistene og familierne til den

Godmorgenpost

Mod gården

vandrer

mordgåden:

Godmorgen!

(spor: måren er ikke god)

Falsk godnatpost

- at nasse på, at det gør nas på andre, er dårlig karma, Solanas!

- bedste digression i Klaus Lynggaards autoritativt speedede gennemgang af New Yorker-musik:

han havde aldrig kunnet forstå, hvorfor Valerie Solanas skød Andy Warhol, når der nu var så mange, langt bedre mål i byen ...

onsdag den 24. juli 2013

Link til blogfødeafdelingen

Her er link til (links til) alle blogværkstedets purunge blogs,
født søndag aften,
midt i deres eventyrlige vokseværk,
læs frygteligt gerne med!

ALLE DE BLOGS VI HAR

Godmorgenpost

(læste samtlige cykel/Ib Michael-blogposter op i spiesalen i aftes)

Her

statistik:
 
Ib Michael har

1 gang stjålet min cykel

1 gang punkteret min cykel

3 gange stjålet min cykelhjelm

1 gang smadret min cykels forlygte

1 gang vredet mit cykelstyr 180 grader

(1 gang stjålet 2 kurvevogne i møntvasken)

Og se! det ligner grangiveligt et halvt aztekisk tempel!

Falsk godnatpost

Allen Ginsbergs foto af Poul Borum - i al sin magt og vælde, men ydmyg og alert og med den følsomste fod - som Pejk Malinovski var faldet over i AG's billedarkiv, og nu stod og viste os i foredragssalen -

spejlbilledet, PB havde stræbt efter sit hele liv, skjult i så mange år og omsider fremme i lyset,

et dybt, veltilfreds suk rungede gennem himmelbiblioteket.

tirsdag den 23. juli 2013

Godmorgenpost

Fordrømt klageremse over natmusik:

Common People!

Skumbanan!

Skimmelsvamp

Svimmelkamp!

Vimpelsump!

Ad Pommeren kip!

Homoøpatisk post

Jeg glemmer at tage de anti-helvede-piller,
som Peter Laugesen i går sagde ikke virker,
men jo ikke derfor - en håndfuld, bittesmå
homoøpatiske piller helbredte i sin tid hans
helvedesild, nu har han den kun i munden,
at svovle sig frem som en drage med kighoste.

mandag den 22. juli 2013

Godnatpost

beat
siger
båt
med et knækket
bordtennisbat
bit
for
bit:
hvorfor er der et helt år til næste
Bet?

Blogskriveøvelse mandag

Jeg opdager Caspar for fanden også skriver.
Jeg er uhjælpeligt for sent på den.
Jeg kan kun tænke på Robin Williams i Aladdin som bloggens ånd manisk stemmemuterende og så de store stiloer med Disney-tegnerer, der omhyggeligt skal animere hans stemmer, tegning ofro tegning udmejsle øjeblikkeligt maskespil.
Jeg er virkelig dårlig til skriveøvelser, som andre, herunder mig selv, har dekreteret.

Godmorgenpost

Pist!
en tvangs-
post
er en
pest,
indtil den er
past,
så er den et frisk
pust.

Falsk godnatpost

(regel på blogværkstedet: 1 godnatpost, 1 god morgenpost, 1 dagpost, mindst)

varmen
overdøver
larmen

støjen
ligger i
hængekøjen

heden
opruster
leden

det syder
lang værre end
det lyder

søndag den 21. juli 2013

Og så af sted til blogcamp i jysk Brooklyn

 Tagogskriv.jpg

Blogværksted – blakket og tilblækket
Vi skal oprette og skrive blogs – denne snart ikke længere nye og sensationelle internetgenre: Øjeblikkeligt publiceret, pivåben og gratis notesbog om hvad som helst og på hvilken som helst skrivefacon. Vi skal udforske, hvad genren kan og ikke kan (og gøre begge dele). Vi skal eksperimentere med, hvordan en blog mest vildt bliver mest egensindig. Vi skal læse eksemplariske og umulige blogs fra hele det vide net og linke til dem og stjæle (kreativt) fra dem. Vi skal finde ud af, hvad en 'blogget' strategi gør ved andre genrer, fx et digt eller en anmeldelse. Vi skal gå blog amok simpelthen!
Undervisere er de to travle bloggere Lars Bukdahl (Blogdahl) og Caspar Eric Christensen (caspareric)

1-læser-tekster

Fra interview med Klaus Rifbjerg i Politiken:

Indimellem blander provokatøren og forfatteren også roller, som eksempelvis i den nye novellesamling, hvor Rifbjerg har plantet et par bevidst forvrøvlede vignetter om ' Morgen', ' Middag' og ' Aften'.
»De er kun skrevet til ham der tossen på Weekendavisen, hvad hedder han? Lars Bukdahl, nåh ja. Jeg tænkte: »Nu skal han få lidt på sin måde, for så bliver han begejstret«. Og hvad tror du, han blev? Begejstret. Det gjorde han«. Hvis man kan fnise i en alder af 81 år, er det, hvad Klaus Rifbjerg gør.

- det må siges at være den ultimative avantgardistiske gestus: at skrive og på landets største forlag få udgivet 3 nonsenstekster med det eneste formål at narre 1 specifik læser - man umiddelbart ikke kan huske navnet på - til automatbegejstring. Så beyond Højholt, Klaus! Nu er du også landets største avantgardist, totalstor er du! Og tak for teksterne, som jo bare er gode tekster også for andre end mig - og hvad var så lige den polemiske pointe: Ja, jeg mener, at nonsens er en kvalificeret poetisk genre, og jeg er glad for kvalificeret nonsens, og skriver en digter kvalificeret nonsens, bliver jeg glad, og skriver Danmarks megastørste forfatter for første gang i sit 80-årige liv kvalificeret, umiskendeligt signeret nonsens, bliver jeg ret ekstra glad, JA, fordi han dermed én gang for alle beviser, at nonsens er en kvalificeret poesislags, TAK!

Og medfnis!

lørdag den 20. juli 2013

Foreløbig fotoreportage

(fotos ved Betindsamler 2)



























Liste som gave

fra listemestermageren Birgitte Krogsbøll:

dejlige ting med Bue i, ordnet efter
poesien, de bringer, faldende orden:

1) bet
2) regn
3) violin

10 ÅRS BET

Vindere af Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2004-2013
2004: Boris Boll-Johansen for mail-spredningen Små breve (hjemmeafsendt)
2005: Martin Larsen for den som 60 sammenkrøllede A4-ark i en rigsarkivæske formaterede udsmidte sonetkrans Svanesøsonetterne (Basilisk)
2006: Viggo Madsen for den 18 år gamle, forlagte post-konkretistiske kortdigtsamling Grænsefladning (illustreret af Jesper Fabricius) (Adressens forlag)
2007: Lili W. Hur (= Lene Asp, Anders Bojen & Kristoffer Ørum) for sci-fi-kortprosasamlingen I multiverset er demokratiet enevælde (dansk og martiansk version) (Space Poetry og Arenadottir)
2008: Hans Otto Jørgensen for udvalget af eksperimenterende juvenilia Fluebogen/ under insekternes fordi 1972-1976 (Anblik)
2009: Martin Larsen for ottebindsværket Monogrammer (Basilisk)
2010: Cia Rinne for den globalistiske miniaturekonkretdigtsamling notes for soloists (O:E:I)
2011: Amalie Smith for det Google-illustrerede, pokerfjæs-apokalyptiske filmmanus Fabrikken falder (emancipa(t/ss)ionsfrugten)
2012: Chresten Forsom for de facadetekst-afskrevne New York-gadekryds Manhattan - en nedskrivning (Arena Kontra)
2013: Bue P. Peitersen for den Aston Martin-nedkørte Lange Peter Madsen-idyl Manden i takes der forvandler (peitersen.blogspot.com)

Nominerede til Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2004-2013
(minus vinderne)

Peter Adolphsen: En million historier (nomineret 2008)
Lene Asp: Muræne (2011)
Majse Aymo-Boot: Ødelæggelsen 1-11 (2010)
Majse Aymo-Boot; Spørgsmålene (2013)
Alskens forfattere ved/fra småforlag: Bogobjekt (2008)
Kaspar (Kaum) Bonnén: Arkitektur & andre værelser vi kan bygge sammen (2008)
Kaspar Bonnén: Skabelser (2011)
Anne-Louise Bosmans: Vi er amøber (2010)
Per Aage Brandt: Negationer (2008)
Christian Bretton-Meyer og Søren Petersen: fortsat god weekend (2004)
Christian Bretton-Meyer og Søren Petersen: Fars ven John (2006) 
Gitte Broeng: Planetbyen (2012)
Jesper Brygger: Så vi her & snerte klik af kød bag ryggen (2013)
Camilla Christensen: Nu har de druknet ham (2011)
Caspar Eric (Christensen): jeg destruerer m_i_g aktivt (2013)
Glenn Christian: Det sorte ved munden - del 1 (2012)
Sven Dalsgaard: Breve fra Randers Centralsygehus (2012)
Jesper Elving: Jeg arbejder i Danmark (2009)
Jens-Martin Eriksen: Forfatteren forsvinder ind i sin roman (2006)
Frank Esmann: Kissinger (2005)
Chresten Forsom: (uden titel) (2010)
Kristian Bang Foss: Fiskens vindue (2005)
Niels Frank: Første person, anden person (2005)
Jakob Fredslund & Kristian Pedersen: Seks nøgne sirener i seng ønskes (2010)
Christian Yde Frostholm: Ofte stillede spørgsmål (2009)
Rasmus Graff: patchwork (2009)
Simon Grotrian: Melatonin (2006)
Simon Grotrian: Talkumekspressen (2007) 
Simon Grotrian: Selvbinderhjerte (2012)
Christina Hagen: 71 breve til M (2011)
Bo hr. Hansen: Død og status (2012)
Henrik Have: Vikariatet (2005) 
(Henrik Have (?)): Max Load: Cantabile 3 – Sejren (2009)
Henrik Have: Hovedsporet (2013)
Ida Maria Hede: Seancer (2011) 
Mia Helmer: She was not important (2010)
Mette Ø. Henriksen: Stikkersvin jeg fucker dig (2012)
Lene Henningsen: Fonogrammer – fra blæstens datter/ Havfruefonografen (2007)
Christina Hesselholdt: En have uden ende (2006) 
Jan Hjort: nipsonanomimatamimonanospin (2010)
Henrik S. Holck: Drømmesøn (2008)
Klaus Høeck: Heartland (2007)
T.S. Høeg: Samtid (2004)
Per Højholt: Hans Henrik Mattesen. En monografi (2008)
Peter Højrup: Under det kogende hav (2008)
(Peter Højrup:) Emilio Alvarez: Efterladte digte (2010)
F.P. Jac: Tvivlen (2010)
Louis Jensen: Alma (2004) 
René Jean Jensen: Om april i maj (2011) 
Ida Jessen: Foxy Lady I-V (2004)
Palle Jessen: Tingene. Udvalgt lyrik 1960-62 (2006)
Teddy Josephsen: Spilkonfetti (2007)
Teddy Josephsen: Et kup det det (2011)
Bo Hakon Jørgensen: Næsten at nå. Tre forsøg med at prise (2007)
Hans Otto Jørgensen: Springer (2013)
Janina Katz: Landskabet der blev væk (2005)
Frank Kjørup: Indefrarød (2010)
Thomas Krogsbøl: Umådehold (2007)
Thomas Krogsbøl: Jeg er fluen (2012)
Thomas Hvid Kromann: Hr. Toksvig (2007)
Hans Erik Larsen: Og så til mennesket (2008)
Marianne Larsen: Par i disede haver (2005)
Marianne Larsen: Med skyer under fødderne (2013)
Peter Laugesen: Af Kunsthistorier II (2004) 
Gerd Laugesen: Lommetørklædesamling (2013)
Cecilie Lind: Ulven åd min eyeliner (2011)
Svend Åge Madsen: Tekster i Biennale-katalog (2004)
Viggo Madsen: Flyveblade (2004)
Viggo Madsen: Fremtiden hænger i garderobeskabet (2008)
Viggo Madsen: Luns af det levende (2010)
Viggo Madsen: De beskrevne blade falder af! (2013)
Pejk Malinovski: Den store danske drømmebog (2011)
Eske K. Mathiesen: Stikkelsbær (2007) 
Marie Melchiorsen: Marmoleum (2012)
Jørgen Michaelsen: Over 100 førbevidsthedspoemoider & 87 fravalgte førbevidsthedspoemoider (2005)
Jørgen Michaelsen: AUTO. Selected Writings/ Udvalgte skrifter (2007)
Mette Moestrup og alle mulige: www.kollektivt-anonymt.dk (2009)
Birgit Munch: Faderkageorgiet (2006)
Birgit Munch: Piratdans (2009)
Asger Stig Møller: Ikonoklasten (2005)
Lasse Krog Møller og Anders Visti: Meddelelser fra C.I.R.K.A. Center for Infrahuman Research, Kommunikation og Analyse no. 57 (2009)
Annelise Nielsen: Spor (2013)
Knud Steffen Nielsen: Toppilot (2005)
Knud Steffen Nielsen: Intarsia. Et forhalingspapir (2007)
Knud Steffen Nielsen: Det gør ikke rigtigt ondt på fisk (2009) 
Rasmus Halling Nielsen: Ojo & Amireka & Dette er en sort kuvert (2010)
Rasmus Halling Nielsen: Det lille robotøje siger (2012)
Lone Munksgaard Nielsen: Rimgræs (2004)
Lone Munksgaard Nielsen: Hvem kommer morgengryet til? (2006)
Bent Vinn Nielsen: Labyrintbyen (2004)
Rasmus Nikolajsen: Frihed og sex på rejsen (2004) 
Rasmus Nikolajsen: i Athen (2010)
Asta Olivia Nordenhof: Et ansigt til Emily (2012)
Peter H. Olesen: Jeg vil være hvor jeg ikke er (2005) 
Vagn E. Olsson: Mysterier I (2013)
Bo Reinholdt: I sit billede (2004)
Bo Reinholdt: Thoras kammer (2007)
Jokum Rohde: Löwenlandet (2006) 
Martin Glaz Serup: Marken (2011)
Lars Skinnebach: I morgen findes systemerne igen (2005) 
Amalie Smith: I civil (2013)
Sternberg: Radikale mennesker og hjem i et længst eksploderet kvarter (2011)
Maja Magdalena Swiderska: The Border Breaking Bunch (2009)
Preben Major Sørensen: De dødes vej (2008)
Preben Major Sørensen: Barnet (2011)
Morten Søkilde: Pan – en fabel & Landskaber (2008)
Jan Thielke: Ånden er over os (2006)
Kasper Nørgaard Thomsen: Malonecity (2007)
Kasper Nørgaard Thomsen: Termostatens nat (2012)
(Mikkel Thykier:) DAGENS ANSIGT: Alie Mae (2009)
Nina Søs Vinther: Hvis Helsinki (2009)
Torben Ulrich: Terninger, tonefald (2006)
Morti Vizki: Almanak (2006)
Harald Voetmann: Teutoburger (2006)
Harald Voetmann: Trivia 1: Spøgelser og antikvarer (2009) 
(Harald Voetmann): Spurius Polluctus Virgis. Fragmenter (2012) 
Mikkel Wallentin: Rævegraven (2004)
Nikolaj Zeuthen: Voksenfest (2013)
Jess Ørnsbo: Hopla (2005)

Rekordindehavere (Den Smalle Elite):
5 nomineringer: Viggo Madsen (OG 1 SEJR) 
3 nomineringer: Simon Grotrian, Henrik Have, Knud Steffen Nielsen, Harald Voetmann
2 nomineringer: Majse Aymo-Boot, Kaspar Bonnén, Christian Bretton-Meyer og Søren Petersen, Chresten Forsom (OG 1 SEJR), Peter Højrup, Teddy Josephsen, Hans Otto Jørgensen (OG 1 SEJR), Thomas Krogsbøl, Marianne Larsen, Martin Larsen (OG 2 SEJRE), Jørgen Michaelsen, Rasmus Halling Nielsen, Birgit Munch, Lone Munksgaard Nielsen, Bo Reinholdt, Amalie Smith (OG 1 SEJR), Preben Major Sørensen, Kasper Nørgaard Thomsen

DE FØRENDE ANDENPLADSER til Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris 2013

14. Glenn Christian: Fabriksnoter, OVDIBAT

15. Mia Degner: En lodret drøm, Gyldendal

16. Jesper Elving: metoj, After Hand

17. Kristina Nya Glaffey: Padder og krybdyr, Gyldendal

18. Klaus Høeck: LIVE, Gyldendal

19. Kenneth Jensen: Y. After Hand

20. Frank Kjørup: Jeg er stadig væk, After Hand

21. Birgitte Krogsbøll: Betelgeuse brænder jern, Biblioteket Øverste Kirurgiske

22. Peter Laugesen: Småsten, Jorinde & Joringel

23. Carsten Renè Nielsen: Dobbeltgængeren fra Randers, Jorinde & Joringel

24. Rasmus Halling Nielsen: Tvillingerne, Samleren

25. Rasmus Nikolajsen: Den ulykkelige boghandler, Tiderne Skifter

26. Alexander Vesterlund: Andre steder, Jorinde & Joringel

fredag den 19. juli 2013

DEN LUE ER IKKE TIL AT KUE

MEN HOLD KÆFT,
DEN ER TIL AT SKUE,
BETEN GIK TIL BUE!

'

(og på Bues Blog har han for nogen dage siden
skitseret et forslag til en visionær paperback-udgave af Bet'en,
og åh, hvis vi bare kunne begrænse os til noget essentielt,
men det er jo akkurat det, der er pointen, et fad med sole,
det er det, den fattige overflod skal betyde:

Jeg har drømt så meget

Og jeg rækker
dig
et let og skinnende fad,
med små, forfinede sole,
de er
gule
orange og
lilla 

og blå,
og vi kan træde så kostbart 

på dem. )

torsdag den 18. juli 2013

Hellfire

  1. AGM-114 Hellfire - Wikipedia, the free encyclopedia

    en.wikipedia.org/wiki/AGM-114_HellfireOversæt denne side
    The AGM-114 Hellfire is an air-to-surface missile (ASM) developed primarily for anti-armor use. It was originally developed under the name Helicopter Launched ...
  2. Hellfire Pass - Wikipedia, den frie encyklopædi

    da.wikipedia.org/wiki/Hellfire_Pass
    Hellfire Pass er navnet på en jernbanegennemskæring på Dødens jernbane i Thailand, som af japanerne blev kaldt Konyu gennemskæringen. Arbejdet blev ...
  3. HellFire - Android Apps on Google Play

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobage.ww.a953...
    Bedømmelse: 4,5 - 53.988 stemmer - Gratis
    Only you can close the Gates of Hell... Sinister creatures have found a way to unlock the Gate between our realm and theirs, bringing havoc to our once peaceful ...
  4. Billeder af hellfire

     - Rapporter billeder
  5. Hellfire :: Fan Site :: a free multiplayer game from DeNa and Mobage

    hellfire.ninesages.org/?lang=enOversæt denne side
    hellfire,mobage,tips,advices,farming,creatures,evolve,evolving,reinforce ... This is a Fansite of the Game "HellFire" of Mobage, with tips and pictures of various ...
  6. Mobage | HellFire

    mobage.com/games/hellfireOversæt denne side
    About HellFire. Hurl fireballs and evolve an army of mystical creatures, in this epic strategy fantasy card collection game. Only you can close the Gates of Hell in ...
  7. Hellfire from The Hunchback - YouTube

    www.youtube.com/watch?v=EyS3weMlxLA
    08/06/2006 - Uploadet af evilbebi
    Frollo sings the song Hellfire from Disney's The Hunchback of Notredame.
  8. HellFire for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch ...

    https://itunes.apple.com/dk/app/hellfire/id557044972?mt=8
    Read reviews, get customer ratings, see screenshots and learn more about HellFire on the App Store. Download HellFire and enjoy it on your iPhone, iPad and ...
  9. HellFire | Facebook

    https://www.facebook.com/HellFireGame
    Hello hellfire i am a big fan of the game! Now i have a question or an idea to make the game a little bit better. Could you programm an extra Menü for the game ...
  10. hellfire - definition of hellfire by the Free Online Dictionary ...

    www.thefreedictionary.com/hellfireOversæt denne side
    The fire of hell, considered as punishment for sinners. hellfire [ˈhɛlˌfaɪə]. n. 1. (Christian Religious Writings / Theology) the torment and punishment of hell, ...

onsdag den 17. juli 2013

Jeg har helvedesild

som,

forklarede den svenske læge mig,

er reaktiverede skoldkopper,

og det ligner akkurat en

flammeskrift

dér på min ryg, en

gengangerflammebørneskrift,

som derfor er åndssvagt svær at læse,

men jeg forestiller mig,

der bare står:

jeg hader at gå i børnehave,

for det gør jeg stadigvæk.

tirsdag den 16. juli 2013

Plænecirkel

grus på gaflen

græs i maskineriet

fløjlsgris

Kværulanten forsøger at køre DSB - multimedial autofiktion

af Kristian Bang Foss

Opdatering;
Jeg har brugt en time på rejsekortets hjemmeside. Bliver nødt til at opsøge et DSB-kontor næste gang, jeg er i Danmark, da der er nogle ting, jeg vil have svar på ... til alle mine medkværulanter: You tell 'em I'm comin':

 

Kommentar:
Jeg kan ikke finde ud af hvad rabatten på en rejse er på et "personligt" rejsekort frem for et "flex" eller et "anonymt" (alt i gåseøjne udtales sarkastisk vrængende). Alle rejseeksempler, jeg indtaster, viser den samme pris, men samtidig insisteres der på, at det "personlige" kort giver rabatter ifht det "anonyme". Under priser, står der, det er "kompliceret og simpelt på samme tid" og når jeg prøver at skrive til en medarbejder under "kontakt" sendes jeg videre til sider med ubrugelig information. Desuden gider jeg ikke at blive registreret. Og desuden synes jeg det er urimeligt at turister skal betale dobbelt så meget som de lokale. Ingen kan jo overkomme at få et rejsekort bare for en uge. Det er ligesom at gå ind i det skøre hus i Asterix Indtager Rom at prøve at forstå rejsekortet.

1 mislykket besked

Guten abend! Hvornår
er du hjemme igen til
Bet-indsamling. Kunne
jo være fint med
berlinske bidrag til
bunken, hils alle kh
labradormunden

mandag den 15. juli 2013

DE REELT NOMINEREDE til Bukdahls Bet- Den Smalle Litteraturpris 2013

(fredag klokken 14.00 udddeles Bet'en udenfor Cafè Svejk i Smallegade, alle smalhedselskere er velkomne - i WA Bøger samme dag gentages nomineringerne med fræsende fanfare, rige citater og fotografiske forfatterportrætter)

1. Majse Aymo-Boot: Spørgsmålene, Basilisk

2. Jesper Brygger: Så vi her & snerte klik af kød bag ryggen,  Kronstork & Virkelig

3. Caspar Eric (Christensen): jeg destruerer m_i_g aktivt, errararea

4. Henrik Have: Hovedsporet, After Hand

5. Hans Otto Jørgensen: Springer, Gyldendal

6. Marianne Larsen: Med skyer under fødderne, Borgen

7. Gerd Laugesen: Lommetørklædesamling, eget forlag 

8. Viggo Madsen: De beskrevne blade falder af!, Korridor

9. Annelise Nielsen: Spor, Jorinde & Joringel

10. Vagn E. Olsson: Mysterier I, After Hand

11. Bue P. Peitersen: Manden i takes der forvandler, peitersen.blogspot.com

12. Amalie Smith: I civil, Gyldendal

13. Nikolaj Zeuthen: Voksenfest, After Hand

søndag den 14. juli 2013

Lille lyddigterisk Brev fra den allerførste BET-vinder

nemlig Boris Boll-Johansen, der vandt Bukdahls Bet - Den smalle litteraturpris 2004 for mail-spredningen (eneste rent digitale vinder stadigvæk!) Små breve, og for tre timer siden postede denne FB-opdatering:

fra mit sommerresidens på istedgade, følgende lyde, kontinuerligt: rullekuffert (dakdakdak), langsom, søgende bil i 2. gear, rullekuffert (dakdakdak), mellemhurtig bil i 3. gear, rullekuffert (dakdadadak), dranker/junkieråb, rullekuffert (dadadakdak), skridt i hårdt fodtøj, rullekuffert (dakdadakkedak), ræsende bil, rullekuffert (dakdadadak) ...

Zombie-Oscars

Der er helt sikkert nogen på et eller andet site, der uddeler Zombie-Oscars, og jeg vil gerne opfordre dem til at nominere - ved siden af en nominering til filmen som sådan for fantastiske zombie-massescener - ham, der i World War Z, står og stirrer ind på Brad Pitt inde i virus-opbevaringsrummet og dirrer og - det geniale Zombie-træk - KLAPRER TÆNDER.

Og der var også ham, der grimasserede manisk med ansigtet presset mod vinduet, da du læste op til Opdigtet Onsdag i caféen ved siden af Gråbrødre Torv - han var en lige så vital levende død.
 

- det er lige et par minutter efter, Brad her er på telefonen, den nominerede zombie dukker op.