lørdag den 21. februar 2015

4 more years!

Jeg ved ikke om Rektor Pablo Llambìas er Forfatterskolens Barack Obama, for Hans Otto Jørgensen var jo bestemt ikke George W. Bush, men hvis vi kan vælge frit mellem præsidenter, også kronologisk, men holder os til det 20. og 21. århundrede, så kunne HOJ være Franklin D. Roosevelt og Niels Frank John. F. Kennedy og Poul Borum Teddy Roosevelt (Roosevelter er patriarker).

I hvert fald er Llambìas, efter seks år som rektor og efter stillingen blev slået op for alle at søge, blevet genansat for de næste fire år.

OG TILLYKKE MED DET!

TIL HAM OG SKOLEN OG OS!

Jeg var som bestyrelsesmedlem med til at ansætte PL for seks år siden, og jeg oplever, at han har været en god rektor - tydeligst er tydeligheden, her på FB med links til alt hvad Forfatterskoleelever foretager sig, men finest og vigtigst med et hav af markante litteraturarrangementer på skolen, der nu faktisk ligner det Litteraturens Hus, som vi ikke har (Poesiens Hus er, i dets nye reolindespærrede kælderlokaler på Den Frie, temmelig forpjusket). Han kan jo ikke i den forstand gøre for Yahya Hassan, men han har, synes jeg, tacklet den crazy ekstraordinære situation klogt og værdigt og med en præcis loyalitet overfor YH - kun i en delvis forstand kan han gøre for, AT Yahya og alle de andre lysende elever fra hans rektorperiode går og har gået på skolen og at de, der har det, har udgivet strålende bøger, men sikke blæret mange!

13 kommentarer:

  1. Pressemeddelelse

    Lørdag d. 21. februar 2015

    Forfatterskolens bestyrelse har besluttet at (gen)ansætte forfatteren Pablo Llambías som rektor for skolen i de næste fire år.

    Skolens bestyrelse begrunder sit valg med, at Llambías i de forløbne seks år har demonstreret solide kvalifikationer indenfor både undervisning og administration. Bestyrelsen mener, at den fornyelse Llambías har sat i gang, og som bl.a. indebærer en øget åbenhed og lydhørhed overfor andre kunstarter og kunstinstitutioner, bør fastholdes. Netop i en periode, hvor ikke bare litteraturen, men kunsten generelt udfordres af nye kulturelle, æstetiske og teknologiske udviklinger, er det af stor betydning at Forfatterskolen er med til at sætte den litterære dagsorden. Desuden vil skolens stærke undervisningstradition med elevfokusering, der udgør Forfatterskolens fundament, være sikret i de kommende år med Llambías som rektor.

    De mange talenter, som igennem årene er dimitterede fra skolen og som i høj grad er med til at tegne det aktuelle danske litterære miljø, er et bevis på skolens centrale placering i den litterære fødekæde. Det ser bestyrelsen gerne fastholdt og videreudviklet.

    Pablo Llambías skal lede Forfatterskolen de næste fire år og han tiltræder sin ny periode som rektor d. 1. juli.

    SvarSlet
  2. Tidligere elev og lærer Lars Frost ironiserer på Promenaden og Facebook over ansættelsen.

    På Promenaden under overskriften Intet ny er godt nyt?:

    Dansk litteraturs ungdomsfaglige flagskib sejler videre mod – ja, mod hvad?

    De eneste faste lærere på skolen (så vidt jeg er orienteret – korrigér mig – for guds skyld) er Christina Hesselholdt og Jeppe Brixvold – som (du altforbarmende – man kan ikke se det på dem – de holder sig unge som roman-karakterer!) osse var lærere, da jeg var elev på skolen i 1994.

    Og på FB (måske) med bl.a. denne opdatering:

    Hvadbehager? Hvem - - hvem sagde bureaukrat??

    - og det skal han jo have lov til! Det er jo et centralt misbrug af ytringsfriheden: At drille rektorer og profeter og og andre autoritetsfigurer

    SvarSlet
  3. Men, Lars B, er det virkelig bare ironi? Eller kan det tænkes, at poetisk magt osse korrumperer i samme hast som al anden magt? Er der virkelig ikke et alternativ til dette triumvirat et sted derude i dansk litteratur? Skal endnu en generation af danske forfattere nægtes indflydelse på den spæde litteratur? Hvorfor er det bestående, at foretrække, fremfor det uprøvede? Jeg troede, du var fortaler for det nyeste nye?

    SvarSlet
  4. Og jeg forskrev mig - jeg var elev 1996-98

    SvarSlet
  5. https://www.youtube.com/watch?v=400E7occcvE

    SvarSlet
  6. Lars, jeg er nysgerrig - jeg vil åh så gerne høre, hvad du egentlig mener om sagen? Du må da osse have nogle drømme om, hvem, der ku sidde på de taburetter?
    https://www.youtube.com/watch?v=VHJ3iZpfBRI

    SvarSlet
  7. https://www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s

    SvarSlet
  8. Godmorgen Lars! Jeg tænker, og jeg burde have nævnt, at et område, hvor Rektor Llambías set udefra har vist sig svag - selvom han også her kun er delansvarlig - er i ansættelserne; hvor stærkt og skarpt læsende de end stadig er, kunne man godt have ønsket sig alternativer til 20 eller 15 års jubilarer (selvom de ikke har været ansat konstant) som Brixvold og Hesselholdt. Jeg tror ikke (som nu Hvedekorns-redaktør på 8. år og stor Poul Borum-fan) at poetisk magt automatisk korrumperer, og jeg ved ikke, om nogen af de andre ansøgere til rektorstillingen har været troværdige konkurrenter til PL (når det gælder lærerstillingerne, har jeg klarere mistanker), men jeg har, ud over ansættelses-gentagelserne (Asger Schnack til gengæld var en forfriskende ansættelse (igen set udefra)), ingen grund til at mene, at PL ikke har været og vil forblive med at være en renhjertet dynamisk rektor, en nysgerrig og engageret stjerne-bureaukrat. kh

    SvarSlet
  9. Så ingen navne - bare et halvkvædet bon-mot: Det sku være så godt og så det faktisk ok? - - og selvfølgelig burde du trampe ned fra Hvedekorn. 8 år er rigeligt. Hvis du ikke selv kan se, at der er andre, der burde få et ord indført, så er du (i sandhed) korrumperet.

    SvarSlet
  10. Jamen gerne navne, men jeg vil nødigt jinxe nogen: som rektor: Mette Moestrup eller Ursula Andkjær - som lærere: alle mulige, og de behøver jo ikke være yngre end de nuværende, de kan også være tudsegamle, men af (med Lars S) jævnaldrende/yngre (men + 30 (bare for overskueligheden) fx: atter Andkjær, Thykier, RJ Jensen, Martin Larsen, Aymo-Boot, Højrup (Basilisk-overtagelse!), Weitze, Glenn C, Glaz Serup, Bang Foss, Hagen, Hørslev, Halling, Aburas, sternberg, Nikolajsen, Langvad, mmm fl.

    SvarSlet
  11. Og jeg forstår ikke - og ikke kun egoistisk - dit absolutte Enhedsliste-princip om så og så mange år og så ud af vagten: så må jeg jo efterhånden være totalt rådden som litteraturanmelder, det har jeg været i 27 år (Borum var Hvede-redaktør i 28 år), men hvem skal så kalde dit bluff og fejre dine sejre næste gang rundt? Og hvorfor skal forfattere, der sidder og fylder op i Gyldendals stald og har taleret og -magt i Politiken, ikke også udskiftes?

    SvarSlet
  12. Jeg vil ikke sammenligne mig selv (eller Pablo L) med Preben Wilhjelm, men jeg vil gerne sammenligne Preben Wilhjelm med Preben Wilhjelm

    SvarSlet
  13. Der er forskel på offentlige embeder og private forretninger - Gyldendal og Politiken kan smadre deres liv til med gamle mænd lige så tosset de vil. Forfatterskolen er en helt anden slags sag. I særdeleshed nu, den er blevet institutionaliseret. Borum ku gøre hvad han ville med sin skole. Nu er det vores allesammens skole. Og det er det så alligevel ikke? Og ja, du er temmelig slidt som anmelder - jeg orker ikke længere læse dine anmeldelser, og jeg tror ikke, jeg er alene. Og hvad har Preben Wilhjelm med sagen at gøre?

    SvarSlet