torsdag den 5. januar 2012

Savner et subjekt - gør jeg!

Jeg ville også have klaget over de kælent pseudo-mundtlige, subjektløse sætninger nede i Bengtsson-citatet, "brugt timer på det de dage jeg ikke var med", hvis det ikke var fordi jeg selv har indledt flere nylige blogposter med den slags grimt hovedløse sætninger, som en sjusket måde ligesom at snige mig ind i blogposten på, men lad mig her én gang for alle udstede et blog-moratorium for subjektløse sætninger, dette bliver den allersidste: Stopper nu!

2 kommentarer:

  1. synes ellers at det er 'ok sympatisk' med subjektløse sætninger. en eller anden henkastethed der jo alligevel altid allerede peger på subjektet - men mere som udtryk for 'tankevirksomhed' end et formidlende statement der altid allerede også siger 'jeg er sådan her'. måske ved det ikke.

    iøvrigt synes jeg ikke det gælder for eksemplet der starter med "brugt" (jeg brugt timer... mindede mig om et udnyttet æggeur der stod alene på hylde og aldrig rigtig måtte være med i madlavningen

    vh cec

    SvarSlet
  2. (smukt forsvar for "brugt"-sætningen!) jeg tror også, jeg har mere imod de subjektløse sætninger i et stykke skønlitterær normalprosa end i fx en blogpost eller noget (ordentligt flosset) poesi, fordi de, sætningerne, i den anonymt normalstilistiske normalprosa-sammenhæng fadt og forlorent prætenderer at være frisk "henkastede" mellem to plirrende gåseøjne.

    SvarSlet