torsdag den 10. oktober 2013

Undergrundsspaltning!

Nyt lovende forlag!

Eller rettere 1 forlag bliver til 2:

Pressemeddelelse / Oktober 2013
Efter fire års virke stopper Mathias Kokholm som redaktør hos Edition After Hand. Det omvendte forlag fortsætter som altid med Henrik Have bag det forlag han konsekvent omtaler som en situation og som han stiftede for 40 år siden. 
Mathias Kokholm starter eget forlag med navnet Antipyrine, som allerede i oktober udgiver de første bøger og senere på året tidsskriftet Monsieur Antipyrine.
"After Hand har altid været 1:1 forbundet med Henrik Haves praksis og holdning til kunst. Det er en konsekvent, stædig og idiosynkratisk måde at drive forlag på. En tydelig og kompromisløs holdning til det at udgive bøger, som jeg håber at kunne fastholde og forlænge i eget forlag. Det er helt naturligt, efter fire år med vide og generøse rammer i situationen After Hand, at rykke videre med de erfaringer i eget regi og med en måske omvendt logik en styrke for både After Hand og Antipyrine at være to."
 – udtaler Mathias Kokholm
Hermed har den danske bogbranche ikke bare ét, men to udisciplinerede møgforlag, der har som dedikeret mål at holde et åndehul for eksperimenter med tekst, billede og objekt åbent.
 
Med venlig hilsen
Henrik Have og Mathias Kokholm
Edition After Hand 
 
- på Facebooksiden afslører Antipyrine efterårsprogrammet, der godt kan ligne (Thykierbogen, der nu er blevet til 2, har længe været varslet) det, der ellers ville have været After Hands efterårsprogram:
 
oktober
 
Mikkel Bolt Krise til opstand – Noter om det igangværende sammenbrud (teori)
Mikkel Bolt Avantgardens selvmord (teori) [genudgivelse]
Den usynlige komité Den kommende opstand (manifest) [genudgivelse]

november

Mikkel Thykier SUB ROSA – Collage (essay)
Mikkel Thykier SUB ROSA – Korrespondance (breve)
Michael Palmer Codes Appearing (digte 1979-1988)
– oversat fra amerikansk af Henrik Majlund Toft
– udgives i samarbejde med After Hand
Monsieur Antipyrine #1 (tidsskrift)
redaktion: claus handberg christensen, mikkel bolt, mikkel thykier, jørgen michaelsen, mathias kokholm
 
Jeg håber den tilsyneladende lykkelige skilsmisse vil provokere Henrik Have til aggressiv poetisk konkurrence, måske endda med et konkurrerende tidsskrift!?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar