lørdag den 28. juni 2014

Danmarks bedste fodbolddigt

er det her mindedigt af Per Højholt fra 1998, vistnok aldrig bog-opsamlet (men hvor var det nu, det optrådte første gang? et Blå Port-nummer? har nogen tjek? Stefan K (jeg googlede mig frem til en Information-opsats (hvor hver linje begynder med stort, men det tror jeg altså ikke på som korrekt!))?):

Tombeau

Din huséren på højre fløj, Jens Peter*,
var legendarisk og når du krydsede ind midt for
var vi mange der knugede rækværkets grå træ
og med hvidnende knoer nok aldrig forudså
med hvilke driblinger du jagtede tilfældet
eller at du kunne dø nogensinde, også du,
og overhales inden om af hår og negle.

* Jens Peter Hansen spillede på Esbjergs berømte fodboldhold i 60'erne og senere på landsholdet. Jens Peter Hansen døde i 1997

3 kommentarer:

  1. En spøjs lille episode fra Esbjerg Idrætspark giver os vel et godt indtryk af denne humørspiller: Det var den 15.04.1962 - Esbjerg spillede hjemme mod AB. Jens Peder kedede sig åbenbart under kampen, for pludselig var EfB kun 10 spillere på banen - hvor var Jens Peder? Jo, uden for banen såmænd, hvor han havde opsøgt en af de rullende pølsevogne ved sidelinien - og her nød Jens Peder en pølse med brød - til stor morskab for publikum, men med en temmelig rasende Rudi Strittich på trænerbænken. Men Jens Peder var jo veteranen på holdet - og Esbjerg vandt da også kampen mod AB med hele 8-0!

    Den nævnte pølse-seance blev for øvrigt efterfølgende gentaget ved de årlige fodboldkampe på Fanø (Sigger Cup) som et led i underholdningen.

    - fra Esbjerg FB's hjemmeside

    SvarSlet
  2. det år fik vb pokal
    men vist uden tre-jøj og nabo-tommy og var
    simsim kommet hjem? hvad med ham den skæggede
    sweeper, navnet er glemt, på nær et vist troels-skær
    jeg var med det år som pauseunderholdning:
    vi skulle puffe enorme plasticbolde rundt på banen
    i alt for stort vb-tøj
    kom så de røøøiiij
    og gert eg
    og sivebæk og alex og steen

    SvarSlet
  3. Digtet står i Blå POrt nr. 45 (og ikke udens stolthed kan jeg fortælle at det var mig der chikanerede ham til at slippe teksten). Og nej, ingen store bogstaver ud over det første D. Og hvis det skal være helt korrekt, så ingen asterisk ved navn og fodnoten formuleret lidt anderledes.

    SvarSlet