lørdag den 10. maj 2014

Refleksionsgrænsepoliti

På pressemeddelelserne til Maja Lee Langvads Find Holger Danske & Hun er vred og Kristina Nya Glaffeys Mor og Busser står der med fed:

Forfatteren gør opmærksom på, at bogen kan anmeldes af alle uanset køn, hudfarve og seksuel orientering. 

Ved en fejl er denne tilføjelse ikke kommet med:

Men hvis en mandlig, hvid, heterosexuel anmelder bagefter forsøger at finde en misforståelig fællesbetegnelse for den litterære strategi, denne bog og andre bøger, skrevet af kvindelige eller ikke-hvide eller homoseksuelle forfattere, iflg. anmelderen benytter sig af, forbeholder forfatteren sig ret til at blive så vred, at hun skriver et vredt debatindlæg til Information, hvor hun skælder anmelderen huden fuld. Og har man først sin hud fuld af skældsord trykt i Information, kommer de aldrig, aldrig, aldrig af. At I ved det!

1 kommentar:

  1. Jeg så godt debatten mellem Kristina Nya Glaffey og Lars Bukdahl i fjerneren for nogen tid siden. Kristina Nya Glaffey blev spurgt, om ikke hun havde været tilfreds med Lars Bukdahls anmeldelse der jo havde været ganske positiv hvilket han også selv sagde. Og til det svarede hun, at jo, men det var ligesom ikke nok. Der skulle altså en anmeldelse mere til. Og velsagtens en anmeldelse der tog mere afsæt i en kønspolitisk strategi. Men dertil sad jeg og tænkte, ude på den anden side af skærmen, at kan det virkelig være rigtigt, at Kristina Nya Glaffeys bog er så kompliceret, at der ligefrem skal en anmeldelse yderligere til? Det tror jeg ikke.

    Jan H. Hansen.

    SvarSlet