torsdag den 1. maj 2014

Min P3-læsning af Se & Hør

Jeg var i P3 sent onsdag eftermiddag og tale om Se & Hør som et litterært tidsskrift.

Jeg karakteriserede bladet som en kollketiv føljetonroman, med den variable, muterende gruppe af "kendte" som kollektivet - og kendte se dels hjemme hos dem selv, inderligt interviewet (Dennis Knudsens hemmelighed: Jeg er på lykkepiller), dels ude i verden, som a. præsenterede deres shiny overflade til ferniseringer og premierer (og enquete-udspurgt, stedspecifikt posibog-agtigt: Dit forhold il heste/galop?), og b. hemmeligt paparazzi-fotograferet gørende forbudte eller ukontrollerede ting eller som regel absolut minimalistisk ingenting (7 billeder af Ibi Støvring, der er ude at jogge). Fik jeg ikke nævnt: En kendt kan have sin egen føljeton i enkelt nummer, i dag optræder Olsen-bror Jørgen Olsen 3 gange, i et inderligt interview med ham og hans bror om deres skammelige udelukkelse fra Melodi Grand Prix, som glad deltager i en TV Charlie-koncert, som forfjamsket/desperat deltager med sin bror i en madlavnings-program med Grand Prix-tema.

3 poetiske diskurser:

1. Ordspillende, bogstavrimende overskrifter: Galopkringlen erstattet/ En bolle til Bille (B. August spiser en "frokostbagel" på galopbanen)/ Kæmpe knaldhytte (Casper C's nye hus)/  Det hvide snit (Bendtner & Zangnbrg til premiere i hvid - noget creepy).

2. Virkelig dårlige vitser: Den unge ambitøse forfatter sendte sit manuskript til forlæggeren og skrev: "Venligst giv mig omgående besked. Jeg har mange jern i ilden." Forlæggeren returnerede manuskriptet med ordene: "Tag jernene ud af ilden, og smid manuskriptet ind i stedet.

3. Det faste, anonyme pornodigt (som du fortalte mig om - ellers havde jeg aldrig opdaget det) over dobbeltspalten med erotiske kanaler i oversigten over Ugens TV (som,  iflg. dig, har været fast element de sidste 7-8 år mindst), det er virkelig sandt:

Åh ... endelig blev det sommer
Og Sabrine nyder sin varme sten
Hun venter på ham, der kommer
Og spreder hendes ben

- et virkelig mærkeligt og særligt litterært tidsskrift i sandhed


 - et virkelig mærkeligt og særli

Permalink til billede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar