lørdag den 12. april 2014

Undskyld min soberhed

Katrine Marie Guldager skrev på Facebook om min (og Kristeligt Dagblads) anmeldelse af hendes nye digtsamling:

vil gerne takke for to gode, sobre anmeldelser på dagen før <3 span="">

- det hjerte ligner en fredspibe -

der så kan blive stukket ind igen, hvis en næste anmeldelse (af en roman fx ...) er kritiskere end SOM SÅ.

Men måske ser anmeldelsen også positivere ud, end den faktisk er; i hvert fald er den dér på bog.nu fortolket til karakteren 83 = 5 stjerner; og hvis jeg gav stjerner, og det gør jeg ikke, ville det nok ikke være 5 stjerner, og heller ikke 3, men okay, nu skal jeg jo ikke spolere den gode røg med vranten hoste.

Det er sjovt og sigende for disse autofiktive tider, at Guldager må korrekse Erik Svendsen for hans læsning af bogen som en skilsmissedigtsamling (men det er altså også nogle lumske du'er):

takker for endnu en dag med gode anmeldelser. Til Erik Svendsen fra Jyllands-Posten vil jeg dog sige: Min mand er lidt overasket over at høre, at det er skilsmissedigte. Det er jeg også' <3 br="">
 
- og sigende for - hvad? - markedsføringens alviden og allstedsnærvær, at hun ved, hvorfor bogen ikke blev anmeldt i Politiken i søndags, som den selvfølgelig burde være blevet, og afslører sin viden via en venne-quiz:


DER VAR STOR INTERESSE SIDST, SÅ NU ER DER KONKURRENCE IGEN! Svar på dette spørgsmål og være med i konkurrencen om et gratis, signeret eksemplar, sendt hjem til dig.
ER DU KLAR?
Kiggede du også forgæves efter en anmeldelse af ET STED I VERDEN I Politiken i søndags? Prøv at gætte, hvorfor den ikke var i ...
A) Politiken har besluttet sig for at de, af principielle årsager, ikke længere vil anmelde mine bøger.
B) Anmelderen blev syg, og kunne ikke nå at give den videre i tide.
C) Redaktionsekretæren havde taget de forkerte briller på og så forkert på den vedlagte seddel og troede først den udkom den 15. april.
DU SVARER, jeg trækker lod 
 
- det rigtige svar er B, men spørgsmålet jo så, om det var bogen, der gjorde ham eller hende syg?
 


"Der er ret mange ret gode" udtaler WEEKENDAVISEN, stærkere superlativer opererer jeg ikke med!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar