fredag den 25. april 2014

Stern-rup snydt

Det her kan man også kalde et depressionsdigt og en sammenbruds-kortroman: 

Søgningen gav ikke noget resultat.
  1. Udvid din søgning til at omfatte flere kilder.
  2. Søg i en længere periode.
  3. Du har muligvis brugt forkerte operatorer eller tegn – se eventuelt 3.1 Søgelogik under Hjælp for tips til din søgning.
  4. Foretag en ny søgning.
Ingen anmeldelser i nogen aviser af ugens to høj- og lavfrekvente stjerneudgivelser, Peter Højrups roman Island og Sternbergs Depressionsdigte, heller ikke i min egen avis, WA, hvor jeg gudhjælpeme anmelder en Grand Prix-bog af Jørgen de Mylius i stedet, selvom jeg naturligvis, tirsdag og onsdag, har aflleveret mine anmeldelser, jeg beklager dybt og beskæmmet. It just goes to show, hvor lidt magt både dette (u)anmeldende kartelmedlem og de to uanmeldte kartelmedlemmer har at udøve; Højrup har gået på Forfatterskolen og er universitetsuddannet (skrev speciale om kartel-medlemmet Niels Frank) - Sternberg får faktisk ingen kryds i kartel-skemaet, men hvis kvalifikationerne blev udvidet til også at inkludere Hvedekorns-bidrag (x ved Højrup også) og medlemskab af Øverste Kirurgiske (+ han spiller musik med top-kartellisten Peter Adolphsen) ville han rykke et godt stykke ind i varmen, ligesom Peter Højrup er en af cheferne for Basilisk, klart en mere central position, lige nu, end at være redaktør for hensygnede Den Blå Port (hvornår kommer der et nyt nummer?). Og hvor lidt automatisk, privilegeret synlighed man får som ikke-hypet, ikke-kanoniseret, hvid, midaldrende (årgang 1973 og 1974), mandlig "eksperimenterende" digter (og hvor svært og sværere og sværere det er at sparket et sent hype og en sen kanonisering i gang); "eksperimenterende" i citationstegn, fordi, apropos blogposten om tilgængelighed nedenfor, der ikke er er noget som helst utilgængeligt ved de to bøger; okay, Højrups roman er måske lige den grad viltrere og polyfonere velskrevet end den gennemsnitlige velskrevne roman, og Sternbergs digtsamling er lige den grad både mere rå og mere underfundig i sin enkelhed end den gennemsnitlige enkle digtsamling. Men kan vi nu holde op med at spekulere os BLUE i hovedet over, hvorfor nogen bliver anmeldt og nogen ikke bliver anmeldt, det er bare uden videre og simpelthen URETFÆRDIGT, mener JEG, at disse to bøger ikke er blevet anmeldt på dagen eller i ugen op til WEEKENDEN. Island har jeg citeret fra, her er et depressionsdigt, så I kan komme i højt fredagshumør:

der er et tungt tæppe
ovenpå alt

som derfor tynges
ned mod jorden

undtagen selvfølgelig

den del af alt
som allerede

befinder sig
under jorden

frø for eksempel

tynges uset
længere og længere
ned

- også suveræne covers, ved henholdsvis claus ejner og Rikke Villadsen, kan I (næsten) se!

1 kommentar:

  1. vedr utilgængeligt/tilgængeligtdet kan være så trættende med tilgængelighed, fordi der så (åbenbart) er noget man SKAL (forstå/se/følge). det vidunderligt befriende ved det der så åbenbart må blive kaldt utilgængeligt er muligheden og mulighederne. det er åbent inden for en ny ramme, en invitation. i dét ligger der en enorm genrøsitet, synes jeg

    SvarSlet