fredag den 15. november 2013

Cool hvis Rifsan vandt over Hasbjerg

Svært at protestere over indstillingerne til Montanas Litteraturpris, indstillet af Christian Dorph og Olga Ravn (Fra Testrup Højskole) og Kamilla Löfström og Peter Nielsen (fra Information):

Olivia Nordenhof: Det nemme og det ensomme

Yahya Hassan: Yahya Hassan

Peter Adolphsen: År 9 efter Loopet

Anders Abildgaard: Min fjendes fest

Ida Jessen: Postkort til Annie

Klaus Rifbjerg: Intet sikkert abnormt

Især valget af Rifs udsøgt løsagtige kortprosa- og jo lyddigtsamling er smukt og slående rigtigt; tidligere har prisen være noget aldersfascistisk. Jeg var halvskeptisk i mine anmeldelser (jeg har anmeldt alle 6, opdager jeg) af Jessen og Abildgaard, men til gengæld rent og fuldt begejstret for både Nordenhof, Hassan, Adolphsen og Rifbjerg.

Kun irriterende, at de sidstnævnte hermed er mindre friske navne på mine liste, når jeg om lidt skal være med til at nominere til Weekendavisens Litteraturpris og Kritikerprisen, men det må siges at være et kritisk luksusproblem, måske kommer jeg bare til at råbe så meget højere og skingrere og effektivere op.

Jeg mangler for alvor kun Niels Franks Nellies bog, der ikke kan nomineres, fordi Frank i 2008 fik prisen for digtsamlingen Små guder, men det er da en dum regel, som også gælder for de fleste andre priser, undtagen selvfølgelig Bukdahls Bet, som Martin Larsen har modtaget 2 gange, og nu må Martin da også snart kommet med en ny fantastisk tænkt og realiseret bog, vi kan nominere til alt muligt (kunne nu også været fint hvis Monatana turde nominere noget ikke-Gyldendal-sanktioneret smalt (Nordenhofs bog er kommet på Basilisk, men er betalt af Gyldendal) - fx og ikke mindst Glenn Christian, der i år kom med den stærke, flerstemmige Hydra på After Hand (om lidt kommer der 1 til GC-bog,  på Arena), og er I ikke begge fans af ham, Olga og Kamilla?)

2 kommentarer:

  1. Informations Mikkel Frantzen har et rimeligt savn på FB:

    til den der montanapris så savner jeg helt klart Rasmus Hallings nye bog men den er jo for ny går jeg ud fra, i så fald fair nok, og jeg savner også og måske især Morten Chemnitz' Inden April, det er mig en gåde hvorfor den ikke er nomineret, er det fordi der kun må være een debutbog nomineret, det har jeg en mistanke om, anyway en mindre og udelukkende litterær skandale it is
    Unlike · · Share · 24 minutes ago via mobile ·

    You like this.

    Lars-Emil Woetmann Nielsen: Hørt!

    SvarSlet
  2. ÅH! Det er helt ude i svimlen at forbigå Chemnitz! Men hvad kan man forvente af sådan en omgang idéforladte møbler som Montanas?

    Det er simpelthen latterligt.

    SvarSlet