fredag den 26. februar 2010

En leporelloliste er mørk dobbeltkonfekt

Jeg anmelder gjaldende, hvis ikke truttende, Arenas leporello-boks i WA i dag, hvilket det for en gangs skyld er muligt at linke til: http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/1 men før jeg kommer i gang med den aktuelle udgivelse, skal jeg absolut nørde rundt i leporelloens danske litteraturhistorie, som desværre er forholdsvis sølle, i hvert fald så vidt jeg har tjek på den: Knud Holten med 1 ægte leporello, Klaus Rifbjerg med 1 ægte (dobbetl) leporello, Mikkel Thykier med diverse semi-leporelloer, realiserede og u-, Teddy Josephsen med 1 ægte og splinterny (også anmeldt i WA i dag, ulinkbart selvfølgelig), og så glemte jeg rent Jørgens Sonnes sene, hjemmegjorte lokalavis-leporelloer, som han har udstillet et par gange, men ellers holder bidsk for sig selv. Der må sgu da bare være flere! Og jeg venter utålmodigt på, at I, mine bloglæsere, afslører dem! NU!

5 kommentarer:

  1. hrhmm:

    Højholt, Per: Mellem krig og fred, 1983

    SvarSlet
  2. Klaus Høecks Hommage er vel ikke rigtig en leporellobog, men den har indlagt leporellografik af Morten Stræde.

    SvarSlet
  3. - læserservice til leporelloister:

    Kære Lars

    Hvor er det sjovt, du nævner Arnholm/Rifbjerg-bogen - det er jo godt 40 år siden, den udkom. Det sjove består i, at jeg netop har banket et lille forlag og en primitiv hjemmeside op, hvor jeg blandt andet sælger et restoplag, min far (Flemming Arnholm) efterlod sig - se www.datjaproductions.dk.
    Årsagen til, at min hustru og jeg har stiftet forlaget, er (logisk nok), at vi har udgivet en bog. Den hedder "96 klummer" og rummer (ligeså logisk nok!) 96 klummer, min far skrev i Lolland-Falsters Folketidende fra 1999, til han døde i 2008.

    Mange hilsner!

    David Arnholm
    Datja Productions

    SvarSlet
  4. Hov, kan ikke fnde ud af ikke at figurere som anonym - men det er jeg ikke..... her en anden leporello indlagt i bog: http://www.information.dk/143329
    Mai

    SvarSlet
  5. Kære Lars Bukdahl

    Tillade mig at gøre dig opmærksom på følgende (oversete?) leporello:
    Gerd Laugesen, Svend-Allan Sørensen & Svend Danielsen: Sjælen kan få
    fri (87-91353-30-0)


    Bedste hilsener
    Martin Holst

    SvarSlet