tirsdag den 12. oktober 2010

Akut kontrast 2

Frk. Mørke havde alle de karakteregenskaber, et menneske skulle have for at drive sig selv til vanvid. Hendes tanker var som kviksand. Der var ingen fast grund. Bare små tankefødder, der sank længere og længere i, og som desperat kaldte [altså fødderne LB] på den hjerne, der kørte i tomgang. Af og til tænkte Frøken Mørke, at det ville gå over, når hun blev ældre, når hun først blev godt gift og fik børn, men sandheden var for det første, at hun aldrig blev gift, og for det andet, at hun aldrig fik børn. Hendes bekymringer kom aldrig til at slippe hende. I før hun i 1980 begyndte at dyrke yoga.
Frk. Mørke fik ansættelse i tøjmagasin. Tøjmanglen var blevet så udbredt, at Frk Mørke blev ansat til at sy tøj om. Sammen med en gammel skolekammerat, som uddannet skrædder, sad hun i baglokalet og syede.

- fra Ulven, 2010

Han ville have både den empatiske og den analytiske Andy med under sine daglige møder med Fjenden foran supermarkedet. de kunne bare aldrig følge ham hele vejen. De forsvandt som skygger under en tordensky så snart han mærkede de der øjne på sig. De forsvandt i skræk, eller de blev bare væk i en en total koncentration af af hans bevidsthed om sin fysiske tilstedeværelse. En ekstrem og psykotisk påpasselighed med sin krop som var den uafbrudt ved at styrte om, som risikerede han hvert øjeblik at få bukserne fulde af tyndskid eller hoste blod og indvolde ud af skroget.
I det mindste fik han gymnasticeret sit temperament. Og når bølgeskvulpene af de dertil hørende kropsvæsker så igen begyndte at lægge sig, og når han atter en gang var nået helskindet indendørs og havde låst og var dumpet ned i sin stol, og hans hjerteslag sænkede sig til en tung, ligesom hele tiden forsinket rytme, og han blev dødsens træt, ja, så kunne han ikke overkomme andre tanker end denne, at det ikke ville blive ved med at gå. Og han kunne sidde sådan i lang tid, og kun uret kunne sige ham at han efterhånden måtte trænge til sin aftensmad. Han følte hverken sult eller tørst, det blev mange gange sengetid inden han fik fundet noget frem fra køleskabet.

- fra Phase, 2010

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar