søndag den 10. oktober 2010

Sørøver Sally som identitetsbesværgende/problematiserende intertext i ny dansk litteratur

(ny som i forrige uges og næste uges danske litteratur):

Jeg går og hedder Ahasverus, den evige jøde, mosbegroet omvandrende, hvordan skal denne tekst overhovedet læses? Undskyld, at den ikke danner et behagelig prosatæppe, du kan varme dig i, nu hvor det er blevet koldt udenfor, jeg har ikke forstand på sætninger, kun på det kit imellem, der holder dem sammen. Hej, jeg hedder Kitte. Nej, jeg går og hedder Frede. Hvad hedder du? Jeg er i hvert fald mange, og det er vi mange, der er.

- fra Morten Søndergaards genreløse, tvedelt prosastrømmende Processen og det halve kongerige

lidt strømhvirvler i begsort vand til sidst. kridhvid sky trækker lyset væk under solen.
håbet er okkerfarvet
i åen. lad denne sang afdække hvem jeg går og er.
ingen vel, comme il faut. kun et
diset vindue i agurkeskiven.
lad regnen slå mod vores agurkebod.
lad os få et kæmpe overskud

- fra René Jean Jensens digtsamling Jeg har planlagt at dagdrømme

7 kommentarer:

 1. Det har ikke noget med dette indlæg at gøre men der mangler to postkort længere nede og smærup-anmeldelsen er vel ikke et postkort og er der ikke forsvundet et andet indlæg ??? Vil bloggeren ikke reparere sin blog?

  SvarSlet
 2. - problemet er, at på det "eksemplar" af bloggen jeg sidder og læser og skriver på, via Firfox, er der ikke noget galt, alt ser rigtigt ud - er der andre end hr/frk. anonym, der har en disintegreret blog foran sig!?

  SvarSlet
 3. nu gik jeg ind på siden via Internet Explorer, og dér er posterne brudt og brændt sammen som beskrevet: Smærup inden i reducerede postkort, to-tre poster helt væk - men hvis jeg forsøger at fikse problemerne på Explorer, hvor dobbeltkonfektuelt monstrøst kommer det så ikke til at se ud på Firefox, om jeg må spørge!?

  SvarSlet
 4. nu har jeg talt efter, 5 poster er helt væk på Explorer, men hvis du kliker på deres titler ude siden er de stadigvæk intakte (undtagen postkortene), men bottom line: skift til Firefox!

  SvarSlet
 5. Men firefox er så grim.

  SvarSlet
 6. Bruger google chrome.

  Her er ingen problemer...

  SvarSlet
 7. Ræv med ild i røven... synes nu der er noget smukt ved det.

  SvarSlet