tirsdag den 12. oktober 2010

Akut kontrast 1

Position

Det er noget man fanges ind af, en overflod af valuta og steder man har lov at være: Biografpremierer strømmer ind over ens ansigt som efterårsvind, der løfter ens hår. det er kæder af sten, der slår smut ind over hinanden, døre inde i andre døre, der åbner og lukker som hurtige chancer i en labyrint, man pludselig slipper ud af: Det er de forbipasserendes blikke og en lykke, der snor sig som kyststrækningen ud i det blå, klynger af planter spredt på altanen, dufte og nye bademode. Det er det, man vender på hovedet: Krat man selv er kravlet ind i med torne, en søndag på en øde bjergsti, når man træder ind i et mørkt hus: Det er ham, der står iu hjørnet og smider om sig med øjne.

- fra Styrt, 1995

Frk. Mørke havde alle de karakteregenskaber, et menneske skulle have for at drive sig selv til vanvid. Hendes tanker var som kviksand. Der var ingen fast grund. Bare små tankefødder, der sank længere og længere i, og som desperat kaldte [altså fødderne LB] på den hjerne, der kørte i tomgang. Af og til tænkte Frøken Mørke, at det ville gå over, når hun blev ældre, når hun først blev godt gift og fik børn, men sandheden var for det første, at hun aldrig blev gift, og for det andet, at hun aldrig fik børn. Hendes bekymringer kom aldrig til at slippe hende. I før hun i 1980 begyndte at dyrke yoga.
Frk. Mørke fik ansættelse i tøjmagasin. Tøjmanglen var blevet så udbredt, at Frk Mørke blev ansat til at sy tøj om. Sammen med en gammel skolekammerat, som uddannet skrædder, sad hun i baglokalet og syede.

- fra Ulven, 2010

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar