fredag den 22. oktober 2010

Bonustrack til en fiaskofiasko

Endnu et af de trælse og triste breve:

9788711224366 LarsLars

Kære Lars Bukdahl

Da salget af ovenstående titel er gået i stå (0 stk i 2010) og det ikke er lykkedes forlaget at sælge den til nedsat pris [HVOR?], er det blevet besluttet at makulere restoplaget på 244 eksemplarer i vinteren 2010 [at der ikke står efteråret, men vinteren, gør sætningen så uendeligt meget mere trist].
Hvis du ønsker at modtage 20 stk. frieksemplarer af bogen , inden de makuleres, må du gerne kontakte mig inden for 4 uger fra modtagelsen af dette brev.
Du er også velkommen til at overtage hele eller dele af restlageret mod betaling for levering

med venlig hilsen

Lindhardt og Ringhof

- den skal de have, L&R, de tager sig dårligere betalt end Borgen,, når de muger ud! Og jeg skal nok bruge lidt flere end de 20 helt frie eksemplarer - det er immervæk, selvom det ikke siger meget (heller ikke for mig), min bedste bog, ikke mindst fordi den har - og er skrevet via - de bedste tegninger af Lars Nørgård. Vi fik i sin tid tricket forlaget til at gøre bogen langt større end planlagt, men for at vise vores gode vilje skar vi fem kapitler og tegninger fra den opnåede alt-for-storhed; her er som posthumt bonustrack et af de bortskårne kapitler (ordene med stort er de ord, der ifølge mit system (rekvisitter fra LN's tegninger noteret på små sedler i en blå stofpose, som der for hvert kapitel trækkes 10 rekvisitter fra) skulle være i kapitlet i den rækkefølge (og hurtigst muligt):

Hvad er det, der sidder fast på Larslars’ sko? Åh nej, det er hønens hæslige rød og hvid-stribede BUTTERFLY! Larslars hiver straks den bittelille, sammenfoldelige SAKS frem fra sin tommefingenegl og i ét hug klipper han butterflyen af. Han håber, den lander på færgens SKORSTEN, som en sommerfugl, der lander på en cowboyhat. Larslars har altid været glad for slips, fordi de blæser så flot i farten. Han havde faktisk haft vældig lyst til at klippe kolibriens blanke LÆRRED om til en masse hvide slips (og ét lille rødt et). Er en PROPEL egentlig mest et slips eller mest en butterfly? Det er vel faktisk tre små stive slips sat sammen på en pind, som i fuld fart drejer rundt og rundt. Larslars forestiller sig, hvordan det vil være at gå i en skov om efteråret med propelbukserne på og propellen på laveste hastighed: Blidt vil LØVFALD og blege BLOMSTER løfte sig bag ham. Hans onkel Arthurarthur skrev en hel BOG om mærkelige propeller. Han var lige så glad for propeller, som Larslars’ far Huberthubert var glad for løbehjul. En mand ved navn Johan Frederik fik engang en MEDALJE af kongen for at opfinde en PROPEL til den kongelige næse, så hans overskæg kunne se større og mere opblæst ud.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar