onsdag den 24. oktober 2012

Skade, Schade

På vej til Aarhus for at holde 3 x 20 minutters poesi-peptalk for medlemmer af Lærernes A-kasse, og ikke så lidt nervøs for, hvordan denne speedede selvgentagelse skal forløbe (den forløb ok), bliver jeg glad for at genkende yndlingsdigter Jens August Schades håndskrift på kupeens væg, indtil jeg læser de lamme linjer:

Så lå du og hørte Nætterne drage
med Drømme over din Ungdom
forbi med Havfugles fjerne Skrig
og Vingesus døde i Stilheden

hvem har dog valgt dette rædderlige fragment frem nogle af de tusinder anderledes fabelagtige linjer, fx disse, hentet fra min 10 år ganle antologi Digte til drengene, som jeg smart nok har med i tasken (dette er min første blogpohst skrevet på i-pad, det gå lidt tommelfingret):

MIG

Har I set i mine Øjne?
De er værd at se:
Der er Midsommernætter
som lys i et Spejl -
og levende Kvinder
og Løvspil.

Jeg kender ingen,
Der ser som jeg.

Jeg morer mig med
at gaa rundt og betragte mig selv,

Sikken Mund, jeg har,
saa stor og sød,
saa lysebrun.

5 kommentarer:

 1. Syntes, din opsætning af "MIG" så lidt underlig ud og gav mig derfor til at lede efter "Hjerte-Bogen", som jeg desværre ikke kunne finde i mit rod. Til gengæld fandt jeg "Digte til drengene", og der indledes hver linje i hvert fald ikke med stort bogstav. Endvidere har du smækket strofe 2 og 3 sammen til én strofe. Så her er digtet, som det står i "Digte til drengene" - og som ser meget mere rigtigt ud:

  MIG

  Har I set mine Øjne?
  De er værd at se:
  Der er Midsommernætter
  som Lys i et Spejl -
  og levende Kvinder
  og Løvspil.

  Jeg kender ingen,
  der ser som jeg.

  Jeg morer mig med
  at gaa rundt og betragte mig selv,

  Sikken Mund, jeg har,
  saa stor og sød,
  saa lysebrun.

  Tvivler dog på, at "betragte mig selv" afsluttes med komma i "Hjerte-Bogen" - men pyt med det. Nu har jeg i hvert fald fået nakket de åndsvage store bogstaver ved linjestart og skilt strofe 2 og 3 behørigt ad.

  Så skal vi ikke bare sige, at det er ok?

  SvarSlet
 2. der er komma efter selv i Hjertebogen

  SvarSlet
 3. Det var fordi jeg sad med de 10 tommelfingre i den i-pad, som lavede store bogstaver ved linjebegyndelser automatisk, som ikke kunne fjernes igen, og jeg HADER store bogstaver ved linjebegyndelser - og nu retter jeg alt til korrekt!

  SvarSlet
 4. Jeg ville aldrig have gættet på, at det saftløse citat var Schade! "Jeg siger: Slik en krukke med sennep, en skål med creme - intet er som musikken fra disse ben."

  SvarSlet
 5. www.kinseiotapeonline.dk

  SvarSlet