lørdag den 13. april 2013

Gyldendal siger syllebul!

Jeg bliver som sædvanlig irriteret over at blive flap-citeret, 2 gange endda, som ikke LB men "Weekendavisen" på flappen til Martin Glaz Serups nye, i næste uge udkommende, sprødt (over alting ca.) anfægtede og (må man gerne sige?) underholdende digtsamling Romersker nætter - ved siden af irritationen over overhovedet at få en anmeldelse skåret ned til reklameduelige sokkeholdere - for jeg tænker da ikke, at jeg er Weekendavisen (en meget uhyggelig klumpet størrelse, hvis man forsøger at tænke på den som 1 skrivende væsen), når jeg anmelder en bog, og forhåbentlig tænker I heller, at jeg er WA, når I læser anmeldelsen, for det vil jo svare til, at jeg citerer begyndelsen på digt 8 i bogen og siger, at det er Tiderne Skifter, der har skrevet det:

Hvor nåede jeg til, jo, det gik så godt og så kom LIVET forbi/ LIVET med versaler og det hele, så jeg da for helevde kunne forstå det/ LIVET kom forbi med alle sine krev og overraskelser/ og satte alting på dne anden ende, som om der var flere/ LIVET kom og løftede mig ud af jeg ved ikke hvad/ og satte mig ned, igen, fortumlet, på Falkoner allé/ hvor det puffede mig ind i linje 18/ der kører hele vejen til FRIHEDEN STATION/ selv skal jeg selvfølgelig af i Valby/ hvor det stadig er skidekoldt/ men heldigvis også helt stille// Så kan man gå der, nyskilt, og skutte sig i stilhed

- Tiderne Skifter

Men nu har jeg afsløret hvem, der har skrevet det, så her kommer et andet eksempel, fra en bog, der først udkommer næste uge igen, og som det måske ikke er helt let at gætte den menneskekropslige forfatter til (det er ikke Jesper Elving ...), YES, DET ER EN QUIZ:

Morgen

unk flis erle murf tank tank tank goni vufferstål ynke tamir syllebul oivarnt nesgod tampar olitums virpe smedig glirk gyne opur vaale buirm sorkebras ark ark modpind dyvlequark ahhh håndpf dumur virk flis fummer mudi tont

- Gyldendal

9 kommentarer:

  1. det er ikke en bog. Det er fra Nellies blog :-D
    men ellers ville jeg gætte på Robert Henningsson, selv om det måske ikke virker helt tungt nok (til det)
    eller T.S.Høeg pga. rytmen

    SvarSlet
  2. Søkilde?
    Palle Jessens spøgelse?

    SvarSlet
  3. Bukdahl? : )

    Vagn E. Olsson med et holdkæft-bolsche i pennen?

    SvarSlet
  4. Poul Aksel Poulsen13. april 2013 kl. 17.52

    Ud fra gyldendals liste over kommende udgivelser kan jeg umiddelbart kun forstille mig klaus Rifbjerg i "Intet sikkert abnormt". Bogen lanceres som en novellesamling, og det er da i hvert fald en helt perfekt novelle.

    SvarSlet
  5. Du har ret, Poul! Men det er en lidt usportslig måde at få det på.

    SvarSlet
    Svar
    1. man nægter at tro det...

      Rifbjerg som DK-omkvæd/-kvad.
      Spyt.

      Slet
  6. Poul Aksel Poulsen14. april 2013 kl. 15.11

    Jeg indrømmer, at jeg ikke ville have gættet på Rifbjerg, hvis jeg ikke havde tjekket Gyldendals udgivelsesliste. Men alligevel kom det ikke særlig meget bag på mig. Så snart Rifbjerg tonede frem med en udgivelse, var jeg sikker på, at det kun kunne være ham. Jeg havde ikke behov for at se nærmere på nogle af de andre. :-)

    SvarSlet