fredag den 10. august 2012

Gulp! Skal jeg være Politiken-anmelder!?

eller endnu uhyggeligere: Jylands-Posten-anmelder!? Eller uhyggeligst: Politiken- & Jyllands-Posten-anmelder!? Nej, jeg kan åbenbart risikere at blive (Politiken- og Jyllands-Posten)anmelder, ligesom jeg i forvejen er (Gyldendal)redaktør, eftersom Rosinante&Co, der udgiver Hvedekorn, ejes af Gyldendal - og der er åbenbart gode odds for at Berlingske Media købes af Politken/JP, som jeg da til hver en tid hellere vil ejes af end af det uhyggelige, britiske konglomerat Mecom, der ejer os nu - her citat fra MediaWatch, hvad det så end er:

I JP/Politikens Hus undersøger man mulighederne for et køb af Berlingske, men topchef Lars Munch holder kortene tæt til kroppen. Skulle de store dagblads-konkurrenter efter mere end 100 års rivalisering ende i ét og samme medieselskab? Det er, hvad flere analytikere ser som et af de mest sandsynlige scenarier, hvis den britiske ejer af Berlingske Media, Mecom, skiller sig af med sine danske aktiviteter. Konkurrenterne fra JP/Politikens Hus står nemlig øverst på manges liste over mulige købere, hvilket dermed vil resultere i et af de største mediehuse i Norden. En ide, som adm. direktør i JP/Politikens Hus, Lars Munch, tidligere har erkendt kunne være en mulighed og et stort plus for den danske medieverden, fordi det ville give "en stærk publicistisk dansk-ejet udgiver, som har tilstrækkelig størrelse til at sikre det frie ord", som han har tidligere har udtalt til Journalisten.dk. Det er ifølge Lars Munch stadig en ønskelig mulighed, men han er tilbageholdende med at fortælle, hvad der i disse dage foregår på ledelsesgangen på Rådhuspladsen."Men overordnet vil jeg sige, at jeg synes, at det er afgørende, at Berlingske set i bred forstand nu får en professionel, stabil og langsigtet publicistisk ejer. Sådan trives medier bedst, og det fortjener Berlingske også. Det er ulykkeligt for Berlingske og deres medarbejdere, at der nu åbenbart igen er usikkerhed om deres fremtidige ejerforhold."

True, Lars M! I en anden artikel i/på Media Watch, hvor Enhedslistens Per Clausen bliver interviewet, nævnes Weekendavisen direkte i forbindelse med muligheden/chancen for, at Berlingske Media bliver solgt stykvist, men jeg forstår ikke helt, hvorfor det er farligt/farligere for WA, så længe NOGEN køber os, (og hvad med faktisk Rosinante&Co, direktør Jakob, så ville jeg være samlet i det samme hus på Købmagergade!? I må også gerne købe Blogdahl for rigtig mange millioner!?)!?

"Jeg håber, der kan findes en løsning, hvor en fondskonstruktion i stil med JP/Politiken kan drive Berlingske Media videre. Det vil være rigtig kedeligt, hvis mangfoldigheden i dansk presse reduceres, fordi Berlingskes eksperiment med multinationale mediehuse som ejere, går galt." Per Clausen synes, at JP/Politikens Hus har vist vejen med meget forskellige, uafhængige avisbrands. "Naturligvis vil det være betænkeligt, hvis en enkelt fond ejer alle de store mediehuse i Danmark. På den anden side har man jo været i stand til at opretholde JP og Politikens uafhængighed og særtræk, så jeg synes ikke, vi kan tillade os at afvise en sådan løsning. "Kunne vi ende i en nødsituation, hvor staten opkøber Berlingske Media for at støtte ejer-pluralisme inden for den tungere journalistik?" Jeg forestiller mig ikke, at staten skal betale Mecom for at overtage Berlingske, men hvis det er nødvendigt kunne staten godt holde hånden under Berlingske Medier indtil en anden holdbar ejer konstruktion kan etableres." Per Clausen finder, at et frasalg af Berlingske i småbidder er uheldig. Det ville meget let betyde, at vigtige dele af Berlingske Medier, f.eks. Weekendavisen, forsvandt.

Nogle timer senere: Nu har jeg tænkt lidt over det, og jeg tror, at Per Clausen tror, at WA er en smal nicheavis, der ikke eller kun næsten tjener sig selv hjem, , og som derfor vil have svært ved at blive solgt og klare sig på egen hånd, men hvis WA var det, ville Mecom jo have termineret os for længst, WA er en BRED nicheavis - alle aviser er nu nicheaviser, WA har i mange år stabilt ligget på et oplag på 50-60.000, som de store dagblade i rasende nedfaldshast nærmer sig (Inf og KD har langt mindre oplag) - der har et årligt overskud på adskillige millioner, hvilket imidlertid ikke er kommet os til gode hos Mecon, der kræver endnu større profit og nedskærer koncern-demokratisk, således at vi på trods af klokkeklar profit har skulle fyre fastansatte medarbejdere. Men altså alt andet lige er Weekendavisen, som det er en rigtig god idé at købe, hvis man, hvem man end er, får chancen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar