fredag den 24. august 2012

Hvorfor anmelder ingen Majse Aymo-Boots 'Spørgsmålene' i dag?

(eller i går, da bogen udkom!) Jeg anmeldte den - pudse, pudse glorie! - i mandags som first thing denne uge, men er anmeldelsen i avisen i dag? Nej, det har jeg for helvede allerede svaret på! Svar på første spørgsmål: Fordi litteraturredaktørerne ingen idé har om, hvad der er væsentligt og betydeligt og fantastisk, herunder fantastisk diverterende. På Information indstillede de jo oven i købet (1 år forsinket, Bukdahls Bet havde været der allerede, i tide) Aymo-Boots forrige lillebog Ødelæggelsen 1-11 til Montana-prisen, burde det ikke have været et vink med EGEN vognstang om, at denne forfatter og bog er værd at bide mærke i, til tiden?

Thøger Jensens fine Thøger Jensen-roman Frokost i tyrens hoved, ugens anden vigtige, ektraordinært ekspansive smalværk, er i det mindste anmeldt i både Weekendavisen (af mig), Flensborg Avis og Kristeligt Dagblad, hvor Liselotte Wiemer udmærket præcist portrætterer bogen, men så ikke kan lade være med at afslutte med et dumt spørgsmål, der viser, at hun alligevel ikke har forstået en snus af det minimale hele: "Så lad mig slutte med et af de retoriske spørgsmål, der er strøet hen over siderne og passer fint med denne evige tilstand af ikke-valg: Mon Thøger Jensen selv en dag vil satse lidt mere?" Han satser jo akkurat alt på at stemme sin stemme så tæt på virkelighedens forfinede stammen som muligt.

Information har så en stor artikel, "En smal superstar", om Louisiana-aktuelle Cia Rinne, hvor Martin Glaz Serup og jeg siger ikke fuldstændig ufornuftige ting om den umanerlig unikke 2010-Bet-vinder, det vil jeg ikke kritisere avisen (eller os) for.

3 kommentarer:

  1. Anbefaler også Tue Andersens Nexøs anmeldelse af Nielsens Store satan - håbede på at den faktisk var rigtig god, bogen, og så smadrer Tue overbevisende det forfængelige håb (men det kunne være fint lige at få udfoldet en smule mere, hvordan de dele, begyndelse og afslutning, der åbenbart er rigtig, rigtig gode, er rigtig rigtig gode).

    SvarSlet
  2. Nu har Tue Andersen Nexø vel ikke nødvendigvis ret i alt, Lars Bukdahl

    SvarSlet
  3. Så længe Peter Nielsen sidder inde på Information forbliver den en dårlig avis for litteraturen.

    SvarSlet