Til festskriftet i anledning af De Gyldne Laurbær til Helle Helle 2012 skrev jeg oplistningen "HH-KOGEBOIGEN: En madpyramide på højkant" med systematisk angivelse af alt det "mad der nævnes i Helle Helles bøger - her er maden i Hvis det er (mad i parentes = ikke (helt) konkret, forestillet snarere, inde i fiktionen - flere forekomster af den samme type mad kan stå for det samme stykke mad (eller et stykke mad fra samme madsamling) eller ikke ...)
Avocado (s. 97)
Banan (s. 114 (meget mørkebrun))
Bananbolsjer med lakrids (s. 50)
Bernaise (s. 101 (hjemmelavet))
Birkes (s. 87)
Blåbær (s. 59 (overskuds-, med fløde))
Boller (s. 87 (tre store med Emmentaler))
Bridgeblanding (s. 103)
Brød (s. 96 (-skive))
Burger (s. 73 (stor))
Bøf (s. 94 (frokost-), s. 95)
Cibattabrød (s. 91)
Chili con carne (s. 66, s. 69)
Chips (s. 121 (og chipspose))
Chokolade-euro (s. 106)
Cookies (s. 55)
Culotte (s. 125)
Elvis-restaurant-middag (s. 80 (seks tusind kalorier pr. tallerken))
Figenstænger (s. 90)
Flute (s. 67 (med tomater))
Forloren skildpadde (s. 17 (over blus))
(Fransk hotdog (s. 42))
Frugtordning (s. 43)
Grillrøg (s. 79)
Grovboller (s. 53 (med brieost og mordellepølse))
Græskarkerner (s. 64 (ristede))
Grød (s. 24 (den daglige))
Grøntsagssuppe (s. 73, med broccoli, løg og jordskok))
(Gule ærter (s. 110))
Havregrød (s. 96, s. 104 (porre i havregrynene))
Hummersuppe (s. 83, s. 85))
Høne (s. 106 (farseret))
Is (s. 73 (en liter))
Kage (s. 79 (friturestegt))
Kagedåse (s. 103)
Kagekrummer (s. 57)
(Kiks (s. 50 (lille))
Kødboller (s. 132.133 (med havregryn i stedet for rasp))
Laks (s. 89 (frokost-, med dild og surbrød))
Leverpostej (s. 17 (den semifine), s. 99)
Madpakker (s. 102)
Marcipanbrød (s. 56)
Marcipankugler (s. 106 (som fredagshygge og lagkagepynt))
Margarine (s. 97)
Mel (s. 62 (halv pose, spild))
Minestrone (s. 83 (Mikalas))
Muffins (s. 42)
Oksesteg (s. 92 (med ovnkartofler))
Oksefilet (s. 97 (skæres op til bøffer))
(Pasta (s. 99))
(Pastiller / kage / konfektrulle (s. 136) (via dynebetræk med violer))
Pizza (s. 42, sprøde nybagte bunde, smeltet os og oregano), s. 57 (pizzaopskrift))
Pommes frites (s. 127 (frosne))
Pæretærte (s. 55)
Pølser (s. 106 (i kogevand))
Rejer (s. 124 (en pose), s 126 (halvfrosne))
Rester (s. 72 (fra ugens madpakker, inkl. brødskorper, kamme, spandauere, sukker, nøddeflager))
Riskur (s. 43)
Risotto (s. 97, s. 98 (den fedtede rismasse))
Ritter Sport (s. 73)
Romkugler (s. 17)
Rugbrød (s. 99)
Rugbrødsmadder (s. 56 (med sild og ristede løg og karse), s. 98)
Rundstykker (s. 124 (4 frosne), s. 125 (gammeldags, med ben og håndtag + hjemmelavede med kærnemælk), s. 126, s. 131, s. 132 ("Hvedechok"), s. 138)
Rødspætter (s. 77 (2 levende (bliver ikke spist)))
Salat (s. 72 (med kylling, kikærter eller bulgur))
Sandwich (s. 39 (med skinke eller kylling, tomat og rød peber, og gorgonzoladressing), s. 42 (bagt med kylling og med tun og oliven og (indsprøjtet) cremefraichedressing))
Snegle (s. 125 (bagværk))
Smør (s. 124 (måske))
"Smørmad" (s. 95 (børneord))
Småkage (s. 97, en enkelt))
Sushikok (s. 82)
Syltetøj (s. 102)
Tebolle (s. 101)
Tyggegmmi(pakke) (s. 25, s. 30, s. 44, s. 82, s. 109 og en hel del bare tyggen (- men er tyggegummi mad? LB))
Yoghurt (s. 62 (størknet), s. 63)
(Æbler (s. 42-43 (æbletræ))
Æblekage(raspen) (s. 91)
- bananbolsjer med lakrids
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar