torsdag den 1. september 2011

Ujacceptabelt!

Med posten ankom i går ankom F.P. Jacs bindbomstærke, uigenkaldeligt allerallerallerallersidste bog, Fra mine unge bevægelser. Efterladt og ikke bogført prosa 1980-2008, og hvilken på samme vemodig og pragtfuld oplevelse at ligge på den blå sofa og bladre i umådeligheden, med dyb akkuratesse redigeret af Asger Schnack.

Og i dag på avisen, efter jeg har slavet morgenligt for anonym sjov, beskeden (ikke med de eksakte ord!): DU ER JAC-ELSKER OG JAC-FORSTANDIG OG MÅ DERFOR IKKE JAC-ANMELDE!

Jeg drukner sorgen og halshugger vreden og nedskyder bitterheden via den sindssygt dejlige bog, lad mig slå tilfældigt op i første halvdel og citere førstedigteren, det blev et afsnit fra teksten "Danmark for forår" (Ekstra Bladet, 4. april, 1983):

Kongens Have er altid et godt udgangspunkt, selvom de har taget lidt rigeligt af de gamle grene i år. Men der dufter nu godt i den firkant, der er så megen kvinde og øl i den have, der er så meget mand der har fået lov til at svede ud. Det er en kærestepark ud over alle grænser, det er en samlejeoptakt at få lov til at gå mellem disse træer. Man kan skjule sig i sig selv, eller man kan slynge sin midaldrende hustru op til fuglerederne. Og så er der alle de kendte der bruger dette københavnske pusterum til lige at blive set af dyrene. Jeg har selv set den unge F.P. JAC i et næsten lykkeligt humør med sin hustru i en prinsessevogn. Og der går også et rygte om at Dan Turèll fortæller Lotus om alle insekterne på bunden af haven. Men op i røven med det, nu er det karensdag og vi fortsætter. Og efter al denne friske luft, trænger vi til at mærke ministeriets miljølov. Vi beder byen om lov og bevæger os ud i den med svamp og pungbrok. Og skulle en underlivsbetændelse stikke næsten forbi, så okay okay.

Ak, Jac-savn!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar