lørdag den 17. september 2011

SkinneBuk! Larslars-turné september 2011

Hvis der er to, der slår de bløde hoveder sammen i litterær showbusiness (som 2 kogte kastagnetter) er det Lars og Lars, Skinnebach og Bukdahl:

På tirsdag den 20. læser Lars og Lars op af og for Klaus Rifbjerg:

Velkommen til Klassikerdagen 201

”Klaus Rifbjerg – årets klassiker

 Kl. 17-19 tirsdag den 20. september
Hovedbiblioteket, Krystalgade 15 i København 

Velkomst Klassikerkomitéen 

Klaus Rifbjerg Interview
Ved lektor, cand. mag. Johan Rosdahl 

”Klaus Rifbjerg – provokatør og samtidsfortolker”
Ved Peter Stein Larsen, ph.d. og lektor ved Institut for Sprog og Kultur Aalborg Universitet 

Oplæsning - fire forfattere, alle modtagere af Rifbjergs Debutantpris:
’Min egen yndlingstekst/egne favoritdigte af Rifbjerg og en smagsprøve på en af mine egne tekster/digte’

Dy Plambeck,
Lars Skinnebach,
Kirsten Hammann,
Lars Bukdahl

Søndag den 25. diskuterer Lars og Lars politisk litteratur:

LITTERÆR SALON 

14.00-16:30
Trampolinhuset, Skyttegade 3

Lars Bukdahl
Lars Skinnebach
visAvis
...
Mens politikerne har travlt med at smide lagkager i hovedet på hinanden, har vi tænkt os at tage det politiske alvorligt:

Søndag d. 25 september inviterer Litterær Salon alle, der har lyst, til at tilbringe 4. salonomgang i krydsfeltet mellem litteratur og politik. Sammen med jer vil vi gå i tænkeboks med digtere og kritikere omkring det politiskes plads i skønlitterære skriverier. Hvad er det for en forståelse, vi har af politisk litteratur, politik i litteratur eller litteratur i politik? Kan man tillade sig at have en mening og udtrykke den gennem litteratur? Har man ligefrem pligt til det? Er det forfatteren og digteren tilladt at være andet end kransekagefigurer på den politiske virkelighed? Er litteratur kun flødeskummet på samfundslagkagen? Og hvad er 'den sorte flødeskum' - forgiftet, farlig, nødvendig?

Vi får besøg af to af litteraturlegepladsens tunge (men smalle) drenge. Kritiker, digter og litterært falkeblik Lars Bukdahl var sidste år i Deadline 2. sektion og diskutere kulturpolitik og nonsensdigtning som "den sorte flødeskum" med repræsentanter fra både rød og blå stue. Han gæster salonen og spørger til Lars Skinnebachs (poet, øbo, vidunderlig oplæser) poetiskpolitiske virke, som vi håber at blive meget klogere på. Vel og mærke når vi først har mæsket os i digtoplæsning med Skinnebach.

Desuden vil det asylpolitiske tidsskrift ”visAvis – voices on asylum and migration” stå for en polyfonisk oplæsning, hvor stemmer fra forskellige positioner krydses ind over hinanden. Kan denne brug af litteraturen bruges som en demokratiserende platform for stemmer, der normalt ikke kommer til orde? Og hvis det er tilfældet, er der da stadig tale om litteratur?

Vanen tro – for sådan en har man, når man har passeret den magiske grænse med tre arrangementer – rokerer vi videre i det københavnske byrum. Denne gang har vi til huse i Trampolinhuset på Nørrebro, et brugerstyret kulturhus for asylansøgere og danskere, der er opstartet af forskellige kunstnere fra Kunstakademiet, og som i dag står som et eksempel på, hvordan politik og kunst tilsammen kan indtage et helt tredje rum. http://www.trampolinehouse.dk/


Og onsdag den 28. nærlæser Lars og Lars yndlingstekster:

Kunsten at læse en tekst

Gyldendal inviterer i efteråret til en ny type litterære arrangementer med fokus på læsning.

Alle læsere inviteres med til arrangementerne, hvor vi vil stille de vigtige spørgsmål:

Hvordan læser man litteratur? Hvor står det i teksten?
Tre gode læsere medbringer hver én kort tekst, som skal ultra-nærlæses. Teksten læses op, analyseres og diskuteres med resten af panelet og ikke mindst med publikum, som får teksterne udleveret på papir ved indgangen.

Arrangementet finder sted i Trykkeriet på Gyldendal, Klareboderne 3 i København sidste onsdag i september, oktober og november klokken 19-21.

Der er fri entre og ingen tilmelding. Se mere på facebook.com/Gyldendal og få sidste nyt ved at følge @gyldendal på twitter.

Onsdag 28. september: Lars Bukdahl
Marianne Stidsen
Lars Skinnebach

Og så kan det nok være, at vi har brug for at være autonome Larser igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar