mandag den 22. februar 2016

Cute dybsindighed - OLD MAGAZINE!Jeg har slet ikke fået skrevet om det nye nummer, 215, af Kritik med temaet "Det nuttede", som du også bidrager til, med et vældigt, fint og klogt flintrende "noteapparat" kaldet "Se min kjole, ske min vilje", et uddrag:

"velsignet med heldragt og hovmod, vil du? vil du - med mig ud i marken gå? En pige gik i enge, en pige gik i stå

stjernenatten, neglerødderne,

cutting edge, stråforkorter

en pige gik i enge, hun skulle skyde en hvid pil efter

jakkesæt og salte mandler

en pige gik i enge og var en satans kælling

en pige gik mig i bedene og påstod at
min bagvaskelse fandt sted
en fuldmåne for sent, for sløv til at fatte hvad der er på spil ved spillebordet: jeg tænker at det er: mønter og rank statur, god sag og særlige gener, men hvad ved jeg, jeg husker: en pige gik
i brædderne, hun havde drukket
shots, en pige gik mig på nerverne hun havde
ingen pli,

jeg tog på vej, jeg lod mig hidse op, jeg flegnede"

Blandt den øvrige nuttethed er der interessante illuminationer af japansk nuttethed (kawaii! hedder det) og vestlig gurleske og de underfundigste rejserbrevs-digressioner fra Lea Løppenthin, For fedt udenfor temaet: Christian Yde Frostholm sirligt om "Børstekoglefyrretræerne" og viltre uddrag fra red. Ursula Andkjær Olsens notesbøger. Anmeldelse ved René Jean Jensen af ABANDON GREEN LANGUAGE og artikel ved Peter Simonsen om ung poesi i almindelighed og Flex Death i særdeleshed får mig NÆSTEN til at aflyse min Jonas Rolsted-skepsis, NÆSTEN!

Vi bidrager begge; jeg anmelder helt skeløjet fluekneppende Jonas Rasmussen antologi af ung dansk poesi, Nervsystem (og kritiserer den for (bl.a.) ikke at inkludere dig (kald mig spøgelses-inhabilist!) og Lea L. (Rolsted er heller ikke med, det er MÅSKE også for galt!?)).

Lad os blive ved at mødes på den måde!

3 kommentarer:

  1. Er det virkelig det nye, det der forsoner, jeg har mistet evnen til ligegyldigheder. Det er alt for lidt... Vi skal have varme, håndelag, tvivl, overraskelser, sortklædte ikoner...

    SvarSlet
  2. ..og nogen der tisser ved siden af kummen..

    SvarSlet