fredag den 14. april 2017

Amalie skriver noget klogt apropos

- altså Smith, født 1985, i sin nye bog Et hjerte i alt, der udkommer i næste uge og som jeg lige har læst (og automatisk læst skæv, fordi teksten (og billederne) står på højkant og helt ind til opslagsmidten eller hvad det hedder (og sjovt nok skriver hun et sted, "øverst" på et opslag: "Jeg beder ham: Giv mig en margin. Lidt plads at vende på"), i et "debatindlæg, 2014" med titlen "Sproget findes i verden":

"At jeget baseres på fiktioner fritager det ikke for ansvar. Alle fiktioner er ikke lige gode eller lige ansvarsfulde, hverken dem vi fortæller om os selv eller hinanden, eller dem, der findes i sproget.

At tage ansvar handler ikke per automatik om at være korrekt, alvorlig eller opbyggelig. det glatte, det lakoniske, det uredigerede, det konceptuelle, det legende, det analytiske og det distræte kan være lige legitime strategier, for bare at nævne nogle. Man kan tage ansavr gennem brug af ironi og fiktion og gøre det modsatte med samme midler.

Ansvaret ligger i en sensibilitet over for den tekstlige form. I at være villig til også at læse, hvad det er, man skriver. Til på den måde at tænke sprog og verden sammen."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar