søndag den 19. juni 2016

Flyglet græder (Showbix-doku 2)

- atter fra Mottren Søndergaards Show-Bix & Per Højholts mediebevidste praksis. Inventarlisten over Show-Bix-boksene i Museet for Samtidkunsts samling:

"B2-054

Brev (5 sider) fra Per Højholt til Gunner Møller Pedersen. A5-format. Original, MS, udateret. Forside underskrevet "Per" med sort pen.
De øvrige 4 sider indeholder oplæg og forslag til optrin og sekvenser, som kunne inddrages i "Noget" (Show-Bix-forestilling 1971 LB)

"Frokost i det grønne, et optrin.
To personer kommer ind med kurve plaider osv., en af hvert køn. De spiser frokost i det grønne vil sige der er grøn projektor på. Udbygges ved snak, måske.
  Samtidig er der store blokke af lyd i luften, blokke som farer forbi, løses op i susen, drønen, tynde toner i nervetrådene osv. Vag hysterisk damesang, jægerhorn på temaet fra beatstykket - dyrelyde.
  o, oo og o dut. Brydes i stykker og anvendes ind i mellem de støre lydflader.

Optrin.
To personer kommer ind på scenen, eller op på en platform, forsynet med kameraer. De skiftes længe til at fotografere hinanden, mens de fotograferer hinanden, mens de fotograferer hinanden ideen er gammel, men det er en fordel, for de to tager sagen alvorligt, de aner ikke at de er komiske og de tager nul hensyn til kedsomhed og protester fra publikum osv, osv.
De kan snakkes til noget skægt, måske.

Optrin
En person, et flygel
Personen sætter sig ved flyglet og åbner det, strax lyder der gråd og brøl og svalende fortvivlet stemme fra det. Lukker det. Pavse. Åbner det, samme lyde, masser af mundlyde og intens kropslig  fortvivlelse. Lukker det. Åbner det, samme lyde. Personen nu forstemt i stigende grad, ret bevæget. Lukker det, før han eller hun brister i gråd.
  Åbner det, nu med viden om hvad der kommer, men drevet til det. Begynder kort efter at græde og rive sig i håret, rive i sit tøj, savler ned i flyglet. Lyden stiger med hans/hendes stigende fortvivlende. Han/hun hamrer i flyglet af desperation, fuldtsændig opløst af gråd, sorg osv.

Slutning mangler, hvis der skal være nogen.

Beatstykke for voice og orkester

Her fra min seng kan se dine sko smidt henne i hjørnet sammen med tøjet som også er dit rummet er højt og væggene hvide og loftet er hvidt gulvet er gråt og forrodet og nu også smadder beskidt mesn du er her
Du er her
Du er her
Vi er her midt i vort liv
Ja du er her
Jeg er her
Du er her midt i vort liv
Ja vi er her
Jeg er her
Du er her
Du er her midt i mit liv

Osv."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar