onsdag den 2. maj 2012

Skrifterne om fluerne på væggene


TVANGSINSPIRERET MANIFEST

1.     MAN SKAL SÆLGE SIN FRIHED!

2.     MAN SKAL MORE PÅ SAMLEBÅND!

3.     MAN SKAL GLÆDE PÅ KOMMANDO!

4.     MAN SKAL HAVE 7 DAGLIGE DEADLINES!

5.     MAN SKAL ALTID HAVE TRAVLT!

6.     MAN SKAL GENTAGE SIG SELV!

7.     MAN SKAL GENTAGE SIG SELV!

8.     HALLUCINATIONEN ER RUTINENS KÆLEPINGVIN!

9.     GALSKABEN ER TRUMMERUMMETS NUMMERMAND!

10.   MAN SKAL INSPIRERES AF TVANG!
  
VÆGFORKLARING

Væggen hedder TVANGSINSPIRERET TOTALHVIRVEL

Ideen har været at foretage en række systematisk tilfældige raids ind i Storm P’s professionelle virke ca. 1920-1948, som kunne et give et optimeret, på samme tid flimrende og (hvis man kigger nærmere efter) detaljerigt indtryk af det samlede, massivt flersporede output.

Rent praktisk har jeg udvalgt tegninger (med eller uden tekst – eller, hvad angår fortællingerne, tekst uden tegninger) fra alle Storm P’s serier (De tre små mænd, Dagbogsblade, Peter og Ping, Fluer, Grog, Opfindelser, En underlig Mand, Kulørte Sider, Årbøger, fortællinger) og ikke-serier (reklamer, bogillustrationer); for hver serie har jeg, afhængigt af seriens udstrakthed (længstvarende serier er Peter og Ping og Dagbogsblade) gennnemlæst 1-3 hele årgange og valgt de tegninger og tekster ud, jeg uden videre, dvs. uden at reflektere nærmere over det, som lige præcis en daglig avislæser, bedst kunne lide.

Synspunktet er, at Storm P var en mester ikke på trods, men på grund af et umenneskelige arbejdspres og en svimlende produktivitet. Den sublime skævhed og skæghed og poesi, der centralt eller til en side blomstrer frem overalt, er et underskudsprodukt og en overlevelsesstrategi i vældet af vittighedstegneri. Et allerhelvedes, bevinget arbejde.

LB. april, 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar