fredag den 24. juli 2015

BREAKING Højholts sølvbryllupssang!!??

En kusrsist stod i spisesalen i en pause og fortale en anden kursist, at Per Højholt i et radioprogram havde læst en sølvbryllupssang op, som han havde skrevet til en nabo.

HVAD! råbte jeg, I did not know that! Og jeg skal forestille at vide cirka alting om den ting, der er Højholts skriftsager.

Og han vidste ikke mere (bortset fra at han syntes, det var en fremragende, højskolesangtbogværdig sang, men selvfølgelig er det det), VED NOGEN MERE!!??

5 kommentarer:

  1. Ultralyd "Festtalen"
    DR 26 okt 2003

    En animeret kollage om talegaver, sprogblomster, joviale stik og hjertelige jeremiader.
    Familien og vennerne er samlet for at fejre ynglingen, der just er konfirmeret - eller blir hun 18? Han får en pris. Hun fylder 50 - holder jubilæum, eller er det mon sølvbryllup i forsamlingshuset? En slår på glasset, kinoorglet dæmpes, så rejser han sig op.

    Nu tar Ultralyd til fest for at dyrke bordtalens ædle kunst. Peter Kristiansen har samlet en buket af de taler der holdes i anledning af dåb, konfirmation, fødselsdage, jubilæer, sølv- og guldbryllupper for at belyse den folkelige danske tradition kaldet "Festtalen".
    Velkommen til bords.

    Ultralydhar sendt "Festtalen" - et studie i dansk veltalenhed. De medvirkende var bl.a. Per Højholt, Ebbe Rohde, Kronprins Frederik, Dronning Margrethe, Jørgen Nash, Kjeld Petersen m.fl.

    SvarSlet
  2. "jeg er en metafor lige nu

    og jeg skal gerne indrømme

    at det morer mig ikke

    det glæder mig meget

    men det morer mig ikke

    jeg vil godt vide hvad jeg betyder

    men det ved jeg ikke

    og da jeg ikke ved det så nødes jeg

    til at begå den særlige form for selvmord

    der betyder at tilføje sig selv betydning

    så her står vi altså to mand

    mig og min metafor

    det er mig der taler

    det er ham i hører


    metaforer gør poesien dum

    fri strålende og smuk og dum

    metaforen åbner for historien

    og dens fejltagelser

    og lukker for arbejdet

    med os selv i verden

    og dækker for døden

    ved at holde tingene på plads

    længe efter at de har flyttet sig

    eller er forsvundet i deres modsætninger"

    SvarSlet
  3. Men hvordan er sølvbryllupssangen???

    SvarSlet
  4. Peter Adolphsen

    Har prøvet at kommentere på din blog, men ferielands-net tillader det ikke, så derfor her: Det var på P1, irgendwann i foråret år 2000. Det var en fremragende sang, selvfølgelig, autentisk rørende. Skrevet på Jens Vejmand, som jeg husker det. Den skal selvfølgelig fremfindes og publiceres.

    SvarSlet
  5. Peter Adolphsen

    Permanden SANG sangen med rusten gammelmandsstemme (for det var jo en sang). Programmet var et ikke-litterært portrætinterview (og journalisten ret dum, som jeg husker det, men hvem fremstår ikke sådan ved siden af geniet?). Det var direkte cirka midt på dagen. Posten kom undervejs og journalisten bad ham vente med at kigge på den lille bunke, hvilket jeg, ved min højttaler, bandede noget over, da jeg netop dagen inden havde sendt ham den snarligt udkommende 'Små historier 2'. Hvis jeg ikke husker forkert så udkom den bog d. 23. maj 2000 (det skulle kunne præcisere arkivsøgningen lidt)

    SvarSlet