søndag den 26. juli 2015

Rekordkort

historie af Peter Adolphsen, klippet ud af Information (anno ?) og lagt ind i Små historier 2, hvorfra den flagrede ud og landede i pensums episke afslutning:

Trylleosten

I et tomt, aflåst lokale sad der engang en mand med en humpel trylleost i hånden. Denne ost skulle redde ham fra sulten og trøsten en tid lang, men også ende med at slå ham ihjel: Magien var nemlig den, at osten voksede for hver gang, han spiste af den. Han led den fæle kvælningsdød, klemt op mod et hjørne af loftet.

6 kommentarer:

 1. Jeg skrev engang - omkring 1990 - en ultrakort historie i en leder til et nr. af mit og Bo hr. Hansens tidsskrift TuMor, citeret her efter hukommelsen:
  Alexander Graham Bell har netop opfundet telefonen. Da ringer den.

  SvarSlet
 2. En næsten skræmmende sand historie, eftersom en Antonio Meucci opfandt telefonen allerede i 1860, da Bell var 13 år gammel. Bell blev i mange år anset som opfinderen og så helst sig selv som sådan. Men hvem ringede? Antonio Meucci vel?

  https://da.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell

  SvarSlet
 3. I virkeligheden var jeg vist ubevidst inspireret af verdens korteste sci-fi-historie, husker ikke forfatteren (Arthur C. Clarke, Bradbury, Asimov?): Verdens sidste menneske sidder i sit hus. Da banker det på døren.
  (Kendte ikke til historien om Meucci og Bell, den er god!)

  SvarSlet
 4. (hvilket, Sci-fi-historien, lige præcis er plottet i Adolphsens År 9 efter Loopet jo!)

  SvarSlet
 5. Gud skaber WC-lyset på 1. dag fordi han skal på lokum. Mens han sidder der, ringer mobilen. En stemme i den anden ende spørger: "Kan du skabe en burrito, der er så varm, at du ikke kan spise den?"

  SvarSlet