mandag den 13. juli 2015

Bedste feriepostkort, juli

er naturligvis skrevet af postkort-mesteren Christian Hagen (under dæknavn) på FB - også bedste græske ø-tekst siden F.P. Jacs Numse-Kajs Otier på de græske øer:

Efter 6 dages tilflugt på Alonnisos er jeg nu tilbage på altanland på Skopelos, hvor der dagligt udspiller sig mindst ét drama. I dag flashede jeg fx mine bryster for en meget ung nabo, der så meget chokeret ud og skyndte sig tilbage på værelset. Min svenske underbo og hendes mand holder af at invitere de andre hotelgæster på ouzo ude på altanen. Den gode stemning hænger dog i en tynd tråd, hvis nogen kommer til at tage Görans stol; "Nei nei, det ar Gööörranss stoool!", hviner den ellers venlige og lidt buttede dame i leopardkjole. Nedenunder og til højre bor to danske læsehesteveninder, der allerede i bussen ikke var blege for at proklamere, at de intet havde tilovers for folk, der tog hertil efter at have set Mama Mia-filmen, men at det da sikkert havde gjort en masse godt for turismen. Den ene dame læser Erik Valeur, den anden har kastet sig over en svensk krimi. Begge lufter de deres vandresko på altanen og bruger askebægeret til kirsebærsten, nu da de alligevel ikke ryger. Ved siden af mig, her oppe på første sal, bor et svensk ægtepar. Manden spiller computerspil på altanen, mens konen sover til middag. Han modtager også opkald fra Sverige og taler meget højt ind i røret. "Jamen, jeg har INGEN kontakt til Sverige for tiden", siger han til den i den anden ende.

2 kommentarer:

  1. 4 mins ·

    I morges var der skiftedag på hotellet, og man fornemmer, at vi går en ny tid i møde. Nede ved poolen ligger to snakkesalige københavnske veninder, en tyk og en tynd, og snakker om løst og fast. Den ene gør, med slet skjult stolthed, opmærksom på, at hun aldrig liker på Facebook. Begge er enige om, at de ikke fatter folk, der bosætter sig uden for byzonen. Læsehestevenindernes lejlighed er overtaget af en lyshåret dame fra Brøndby, med praktisk korthårsfrisure, og hendes mand, som får tiden til at gå med at dykke ned på bunden af bassinet. Brøndbydamen har et ansigtsudtryk, der tyder på, at hun bruger hvert et sekund bag hoteldøren til at græde ned i puden. Øjnene missende mod solen, et irriteret blik på lysrefleksionen i vandoverfladen. To spændende teenagetvillinger fra Italien er også kommet til. De ligner modeller og læser modeblade og demonstrerer deres synkrone tyndhed ved at have delt 2 bikinisæt, så den ene har den hvide blondetop og den sorte underdel, mens den anden har den sorte overdel og de hvide blondetrusser. Alt hvad der kommer ud af deres munde lyder som en kage - buscuri, cindatieri, condiri - og Brøndbyfar kaster, efter hvert dyk, et blik på pigerne for at se, om han har fanget deres opmærksomhed.

    SvarSlet
  2. 13 hrs ·

    Sidste ferieupdate: Den ene af de to københavnske veninder har regnet ud, hvornår hun og kæresten Alex er gældfrie. Veninden synes, der er lang tid til det, og hvad hvis de vil noget andet i mellemtiden? Til gengæld er de helt enige om, at de fælles venner Christian og Diana har nok plads i deres lejlighed, idet de både har et værelse til Milla og Oliver. Christian og Diana selv mener, at de netop har for lidt plads, men det er veninderne uenige i. Den tynde veninde stod i poolen, da hun erklærede, at hun havde haft diarré i går og at det måtte skyldes, at tjeneren havde "rodet med sine grækerfingre nede i salaten". I dag måtte de forsøge sig med souvlaki, var de enige om. Göran og konen er rejst hjem til Sverige, og deres pladser er overtaget af et ungt dansk kærestepar, der spiller bezzerwizzer på altanen, selvom det i deres tilfælde burde hedde noget andet, idet man endnu ikke har hørt dem svare rigtigt på et spørgsmål. Til gengæld er de gode til at observere de mange bier, som summer rundt om poolen. Kvinden tør ikke gå op ad pooltrappen på bare fusser, før farmand har slået bierne ihjel med en klipklap. Det er ikke gået op for dem, at selve bistadet findes højt oppe i den parasol, netop de har valgt at tage i brug.

    SvarSlet