torsdag den 30. juli 2015

Chuzzlewitian, nej, DOMBIAN googlesvigt OG DOG

Jeg er helt sikker på, at jeg har læst - og vistnok i forordet til min i flyttekasser begravede Penguin-udgave af Martin Chuzzlewit - at Charles Dickens altid havde et eksemplar af Tristram Shandy i sit rejsebibliotek, og at han, når han var uinspireret, slog tilfældigt op, ligesom andre slår tilfældigt op i biblen (eller Finnegans Wake, som jeg selv har haft for vane at gøre) - eller i hvert fald slog han tilfældigt op og med held på et kritisk tidspunkt under føljeton-skrivningen  af Martin Chuzzlewit, MEN JEG KAN IKKE PÅ NOGEN MÅDE G O O G L E FREM TIL DENNE INFO, OG ER DET SÅ OVERHOVEDET SANDT?

JA, DET ER SANDT, BARE OM EN ANDEN ROMAN! Bloglæser Jakob K Rosendal prøvede søgningen 'dickens random tristram shandy' og fik bingo (i en scanning af et TS-forord):

According to his letters when he was about to begin the actual writing of Dombey and Son, he took up Tristram Shandy in a superstitious moment and opened at random to the words, 'What a work it is likely to turn out. Let us begin it!"

2 kommentarer:

  1. prøv "dickens random tristram shandy" - og så er der i hvert fald noget allerede ved resultat 2

    SvarSlet