fredag den 9. januar 2015

Per Aage eller Maja eller Harald!!??

Bestyrelsen for Litteraturkritikernes Lav, der er en sammenslutning af danske litteraturkritikere og anmeldere, har nomineret tre spidskandidater til Kritikerprisen for 2014.

Til Kritikerprisen 2014 er følgende kandidater indstillet:

Per Aage Brandt for digtsamlingen: Tidens tand, mørkets hastighed (Basilisk)
Harald Voetmann for romanen: Alt under månen (Gyldendal)
Maja Lee Langvad for vidnesbyrdet: Hun er vred (Gladiator)
 
Fra Kritikerlavets side vil vi gerne markere indstillingerne af disse tre værker, der i særdeleshed udmærker sig ved deres litterære kvalitet.

Det gør vi med et arrangement under litteraturfestivalen Kbh. Læser på Hovedbiblioteket, Kbh.  fredag den 27.2  kl. 17.00, med oplæsning af forfatterne og præsentation af forfatterskaberne fra os som kritikere.
Alle er velkomne.

Modtageren af Kritikerprisen afgøres via afstemning blandt Lavets medlemmer.
Prisen uddeles torsdag den 16 april kl. 15 i Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 Kbh.

Ved samme lejlighed uddeles Georg Brandes-prisen, der ligeledes er på 70.000 kr.
 Begge priser er finansieret af Statens Kunstråds Litteraturudvalg.
Alle er velkomne.

3 kommentarer:

 1. Pssst. Prisen er faktisk på 75.000 kroner for at det ikke skal være løgn!

  SvarSlet
 2. Hvem sidder i bestyrelsen for Litteraturkritikernes Lav? Og har således nomineret disse værker...

  Og hvad er optagelseskriterierne egentlig for at blive medlem? "Fast tilknytning til dansk presse". Hvordan tolkes det?

  Løber man medlemslisten igennem, så undrer man sig dels over nogle af navnene, dels over fraværet af folk - fx fra forskellige rimeligt kvalificerede onlinemedier (fx Atlas, der giver anmelderne langt mere spalteplads end fx BT).

  Og hvorfor stiller foreningen sig stort set tilfreds med kun at være prisuddelere - med penge som er subsideret fra Statens Kunstrådl?

  Hvis der er en debat i foreningen om fx litteratur og kvalitetskriterier, litteraturkritik m.m., så går der ikke meget røg af den normalt., I al fald synes den lidt umulig at få øje på. Er det ikke lidt for slapt at nøjes med at sidde og uddele priser? Just wondering...

  De nominerende kan man ikke have noget imod. Ejheller Mai Misfeldt som Oldermand for foreningen. Det er ikke et personspørgsmål.

  Men jeg undrer mig over at man vil nøjes med at uddele kors og bånd og stjerner, at man egetnlig ikke har ret meget større ambitioner i sådan en forening.

  Forklaringen kan selvfølgelig ligger manglende ressourcer etc. Det kan man ikke klandre nogen, det er nemt nok at sidde og råbe op og forlange en masse...Kritik er ikke noget, der giver kassen, så bestyrelse og medlemmer har sikkert travlt med alt muligt andet uden for foreningen, så de kan tjene til dagen og vejen, men allligevel...

  SvarSlet