søndag den 11. januar 2015

Politiken opper sig, hvor de plejer at poppe os

i deres nomineringer til deres Litteraturpris:

Theis Ørntoft: ’Digte 2014’. Send kode tø til 1218
Tom Buk-Swienty: ’Kaptajn Dinesen. Ild og blod’ og ’Til døden os skiller’. Send kode tbs til 1218
Jens Andersen: ’Denne dag, et liv. En Astrid Lindgren-biografi’. Send kode ja til 1218
Maja Lee Langvad: ’Hun er vred’. Send kode mll til 1218
Harald Voetmann: ’Alt under månen’. Send kode hv til 1218.
Helle Helle: ’Hvis det er’. Send kode hh til 1218
Niviaq Korneliussen: ’Homo sapienne’. Send kode nk til 1218.

Èn overlapning med Montanapris-nomineringerne, Voetmann, de samme to overlapninger med Kritikerprisen og Weekendavisens Litteraturpris, Voetmann og Langvad, og yderligere to fremragende bøger, Digte 2014 og, jo klart årets bedste bog uden videre, Hvis det er, og så har jeg ikke fået læst Homo sapienne, det skal jeg have gjort, og heller ikke Dinesen 2 (DER, HÅRDT NOK (FOR DEN SKØNNE LITTERATUR) GARANTERET VINDER OG GARANTRET VINDER WA'S PRIS OGSÅ (MEN HELDIGVIS ER INTET HELT SIKKERT, JF. BARE CHRISTINA HAGENS MONTANA-WIN - OG HELLE MÅ VÆRE DEN SORTE, SUVERÆNT SARTE HEST)) og Lindgren-bio, og det er det ikke sikkert, jeg får gjort:
 
- men hold kæft, hvor Mette Dreyers tegning umiddelbart forskrækkede mig; Jens Andersen ligner jo på en prik Jens Christian Grøndahl (mens Harald Voetmann meget fint ligner Harald Voetmann)!

3 kommentarer:

 1. Theis Ørntoft ligner David Bowie!

  SvarSlet
 2. Ja, det er rigtigt Jan, det gør han faktisk. Også IRL.
  (Jeg hepper på Voetmann, fordi han aldrig gør noget halvt)

  SvarSlet
 3. Det er altid fint at få fremhævet god litteratur. Men alt det her med litteraturpriser pisser mig alligevel af. Der er noget "voksen klapper lille barn på hovedet over det". Tilbage til guldstjernerne i karakterbogen fra Folkeskolen. Nej tak. Brug pengene til at udgive nogle flere ikke-kommercielle bøger i stedet. Hvor er det frie, det oprørske, det selvstændige, det grænseoverskridende, det egensindige, når man alligevel falder til patten, når der er udsigt til omtale og mønt i lommen?

  SvarSlet