søndag den 1. december 2013

Opskrift på racisme

Jeg har netop meldt Claus Meyer til politiet for overtrædelse af racisme-paragraffen. I hans store Bagebog findes en en opskrift på

BRUNkager,

og som om det ikke er slemt nok, smager de BRUNkager, du i går bagte efter opskriften, decideret himmelsk (af brunkagre at være; jeg har altid været lidt af en brunkage-skeptiker, jeg har aldrig ikke spist dem, når de blev serveret, men jeg har spist dem skeptisk; jeg tror ikke, jeg længere kan opretholde den skepsis, racistisk nok), og en velsmagende racisme er en virkelig slem racisme, ekstra skurkagtigt racistisk indeholder brunkagerne CHOKOLADE:

Finten ved denne brunkage er, at der er chokolade i. Ideen stammer fra den om chokolade, Morten Borup og jeg skrev sammen tilbage i 1995. Chokolade er i virkeligheden et krydderi, og jeg tror, du vil tænke, som vi gør, når du har smagt denne småkage. At chokolade har været et overset krydderi i brunkager (JA, JEG GØR, RACISTISK FORTABT!)

Og nu får jeg øje på opskriften på den modsatte side på

JØDEkager,

og jeg er bange for, at jeg ikke kan lade være med at trygle dig om at bage dem også:

Gnid mel og smør sammen i en skål. Tilsæt sukker og æggeblommer, og samle dejen.
Del dejen i to og tril den til pølser på 5 cm i diameter. Pak dem godt ind i husholdningsfilm. Skær dem i tynde skiver på ca. 2 mm og fordel på bageplader med bagepapir. Brug evt. en paletkniv til at flytte dem med.
Forvarm oven til 190 grader ved varmluft. Pensl småkagerne med sammenpisket æg og drys md en blanding af mandler, sukker og kanel.
Bag jødekagerne i ca. 9-10 minutter og hold et vågent øje med dem - penslingen med æg gør at de ekstra nemt mørkner. Før bagepapiret med jødekagerne over på den bagerist, og lad dem afkøle.
Fortsæt bageriet, til alle jødekager er bagt, og pak dem efterfølgende ind tætsluttende beholdere. Her kan kagerne holde sig i flere uger, hvis de ellers får lov.

Det er ikke dårlig prosa, men det er uden tvivl ulovlig opviglen!

1 kommentar: