mandag den 2. december 2013

DR's Mariadyrkelse

Nu er der også kandidater til Radioens Romanpris, og lettere skandaløst, synes jeg selvfølgelig, at ingen af mine tre yndlingsromaner fra i år, Niels Franks Nellies bog, Charlotte Weitzes Harzen-sanger og Peter Adolphsens År 9 efter Loopet, kandiderer. Kaspar Collings Den danske borgerkrig dissede jeg forleden i en blogpost (som forfatteren har svaret eksemplarisk sobert (mere sobert end den gnavne blogpost) på i en kommentar), og Josefine Klougarts roman har jeg anmeldt i dag til fredagens WA og ikke fair jo at antyde, hvad jeg mener; hverken Jepsen, som jeg har gedigne fordomme om, eller Kirsten Meyer, som jeg ikke har nogen fordomme om (fiktion er en stadig mere presset modalitet!), har jeg læst; Preisler-fan forbliver jeg stædigt, men han har allerede fået sig en pris, det har Maria Helleberg ikke i alt for mange år, og jeg var svært glad for Kongens kvinder, så hende og den vil jeg gerne heppe på, hep, hep og atter hip - her er dr.dk.s egen oplistning, medsamt diskusssionstider:

Erling Jepsen: 'Den sønderjyske farm'

Læses i december. Debatten er allerede i gang på Litteratursiden.dk
Jepsen tager os endnu en gang med tilbage til den dysfunktionelle familie på ismejeriet i Gram. I denne bog har Allan, som er blevet 12 år, fået en kaninfarm - og med den både ansvar og et nyt fokus i sit liv.

Hassan Preisler: 'Brun mands byrde'

Læses i januar
Preislers stærke debut handler om at finde sig selv, når man er havnet i en kløft mellem dansk og pakistansk kultur. En identitetsrejse i et hæsblæsende tempo.

Kirsten Myers: 'Sommerbarn'

Læses i februar
Anne er blevet født som en erstatning for sin døde søster. Og sådan lever hun sit liv. Prøver at passe på ikke at gøre sig fortjent til familiens fysiske og psykiske misbrug. Et stærkt tidsbillede på 60'ernes Danmark.

Kaspar Colling Nielsen: 'Den danske borgerkrig 2014-18'

Læses i marts
Hvad nu hvis? Kaspar Colling Nielsen kigger ind i fremtiden, hvor dystre forudsigelser om finanskrisen, globalisering og grådige spekulanter har kastet Danmark ud i en voldsom borgerkrig.

Maria Helleberg: 'Kongens kvinder'

Læses i april
Kong Christian den 4. var en mand, der omgav sig med kvinder - og især tre fik betydning for ham som far, regent og ægtemand. I 'Kongens kvinder' beskriver Maria Helleberg en historisk periode med meget stor betydning.

Josefine Klougart: 'Om mørke'

Læses i maj
Klougarts fjerde roman handler om - ja, mørke. Om det grimme, ubearbejdede mørke, som livet også består af, og som er svært at sætte ord på. Det forsøger hun alligevel at gøre.

2 kommentarer:

 1. 2 oplagte kandidater, undskyld jeg glemte dem, ville også have været
  Lone Aburas' Politisk roman
  og hendes redaktør
  Simon Pasternaks Dødszoner

  SvarSlet
 2. Simon Pasternak, ja for fanden !

  SvarSlet