fredag den 14. september 2012

Referatsump som virkelig ingen anbefaling

Jeg læser mig helt i død i referaterne i anmeldelserne af Leonora Christina Skovs nye roman Førsteelskeren, dybt kedeligt indviklede og fuldstændig glemt fra det ene til det andet referat, så det hver gang virker som en helt ny åndssvagt handlingsnedtynget roman:

Men, altså, Veronica spiller punk og skriver breve til Nat, som i mellemtiden er taget til Berlin, hvor han møder en anden kvinde med alias, Angelika. Som under forskellige østeuropæiske identiteter lever af at score stenrige mænd og forlade dem igen med en kuffert fuld af nøgler og dyrt tøj, der kan sælges igen. I virkeligheden hedder hun Rosa, og hun og Nat indleder - efter et første mislykket knald - et platonisk forhold. (Information)

Mormor Gina blev i sin tid anbragt som sindssyg på Oringe af sin mand. Men han løj hende død! Nu er der nogle efterladte breve fra Gina til datteren Lulu, og disse breve befinder sig i en skuffe i en lejlighed i Berlin. Lejligheden på Viktoria-Luise Platz' i Berlin ejes af Ginas desværre strubekræftsyge svigersøn, hr. Weinberg - som altså er far til Veronica. 

Lang tid før de æstetiske smagsdomme fældes, får jeg totalt mistillid til en roman, der tvinger sine anmeldere til at referatkløjes så druknende desperat, beklager, ærekære kollega.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar