fredag den 4. marts 2016

Den hellige gral er altid overvurderet

Som proklameret suste jeg ind til avisen sent tirsdag eftermiddag og greb med grådige fingre mit eksemplar af California Notes og planlagde hysterisk at live-blogge direkte fra min læsning fra nærtliggende Hovedbiblioteket. Men da jeg forpustet var nået frem og havde sat mig ned i en dyb lænestol og begyndte at bladre og læste pressemeddelelsen et apr gange eller tre, forsvandt momentummet lige så stille mellem hænderne på mig og en vis gråbleg skuffelse indsneg sig, som jeg er helt med på, at jeg selv var ude om.

Dette var ikke en brandny digtsamling. Dette var i stedet en broget og blandet landhandel med, især hvad angår poesien, rigtig rigtig meget kendt stof ...

Bogen indeholder det samlede indhold, 71 (egenhændigt nummererede) sider i alt, i en efterladt notesbog (i pressemeddelelsen kaldt dagbog) + det løse ark med det aldrig-før-trykte, angiveligt (iflg Chili Turèll nemlig) sidste digt ("Talmud/ Tålmod/ Tilmed" - kan ikke citeres nok!) + 4 ark med primært aftaler fra en hospitals-blok. De første 46 sider i notesbogen er notater (iagttagelser, summarisk dagbog, drømme, digte, krimi-ideer (til Mord i San Fransisco, 1990)) fra et ophold med familien i Californien med San Francisco som hovedkvarter fra 17/8 til 9/10, 1989, flere af hvilke er kladder/forstadier til digte i Himalaya Hilton. De næste 4 sider er kladder til digte i Himalaya Hilton fra Skagen og en Jyllands-Turne, 1989-1990. De næste 4 sider, skrevet på Malta, juni 1990, er et "SCOREBOARD./ KORREKTUREN / KORREKTØRERNE / (so far remembered)", alfabetiserede lister over kolleger i korrekturen på Berlingske 20 år før. De næste 12 sider er digtkladder til HH iblandet læsenoter og novelle-ideer og en enkelt drøm fra marts-april. De næste 4 sider er digtkladder til Gud & Gokke, 1992, "Malta, juni 1992". På sidste side står der bare, allerøverst på siden:

RIGSHOSPITALET, MAJ 1993
            CANCER PATIENT

Genuint SENSATIONELT er det sidste digt og nogle få ubrugte digte i Californien-afsnitet og en bunke klare iagttagelses-snapshots og så lige et par ubrugte digte fra Himalay-kladderne.

HVILKET ER MEGET OG VILDT NOK SÅ SANDELIG! er jeg efter 3 dages rugen nået frem til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar