tirsdag den 22. marts 2016

En digter sidder i fængsel i Danmark

En RIGTIG digter sidder i RIGTIGT fængsel i det RIGTIGE Danmark!

Jeg skrev for en times tid siden det her svar til en mail fra 24syv Morgen afsendt sent i går:

Hej Per - jeg er helt i vildrede over hvordan man/vi/jeg skal forholde sig/os/mig til Yahya lige nu - og til hans "kommunikation" på de sociale medier, og til hvad fanden han går rundt og foretager sig, og synes måske vinklen - er opdateringerne poesi? - er lige lovlig koket og simpel, især lige nu hvor han netop er blevet sat i varetægtsarrest; med andre ord jeg ville helt ukontrolleret rable til mikrofonen uden stop meget som ham selv, og nu er klokken allerede kvart over ni - Mange hilsner Lars

Fra Jyllands-Posten reportage i dag:

"Så sent som lørdag morgen lagde digteren en rystet og mørk video ud til sine følgere med kommentaren: »Fra gårsdagens fight med gipsarm og brækket kraveben. 10 små mod to store. Når perkere tror jeg bluffer og er ved at blive blaffet.« Det klip, hvor Hassan angiveligt bliver overfaldet, var mandag eftermiddag blevet set 250.000 gange, mens andre klip er blevet vist op til 700.000 gange.
Det er alt sammen episoder, som Østjyllands Politi ikke kender til, men som Hassan selv fortæller om med armen i gips og forslået ansigt.
Da Yahya Hassan mandag kl. 13 trådte ind i retssal K2 til grundlovsforhør i Retten i Aarhus, var armen i gips og i hvid slynge. Klædt i sorte joggingbukser, sorte klipklapper og sort hættetrøje svarede han høfligt og afdæmpet på spørgsmålene fra dommer Mette Søgaard.
»Er det Yahya Hassan, der sidder der?« spurgte hun.
»Det er det netop,« sagde Hassan let smilende, inden sigtelsen blev læst op.
Den drejer sig om straffelovens paragraf 245, stk. 1, der handler om vold af særlig grov karakter og er en paragraf, der kan give op til seks års fængsel. Og det drejer sig om straffelovens paragraf 255, der handler om ulovlig besiddelse af våben. Yahya Hassans forsvarer, Hanne Ziebe, erklærede, at hendes klient nægtede sig skyldig i sigtelserne, inden dørene til grundlovsforhøret blev lukket af hensyn til efterforskningen."

Tweet fra i går: 

16 tfor 16 timer siden
»Yahya Hassan oplyser, at han skriver på sin digtsamling og har det godt«, siger forsvarer Hanne Ziebe. WE WISH!

7 kommentarer:

 1. Europa krøller sammen, lukker sig om sig selv, som et gammelt kålhoved, inden det hele falder sammen om ørerne på os. Måske er Europa simpelthen blevet for gammelt og ønsker at dø. Der er heller ikke meget der er værd at gemme på, som ikke er blevet til en ond parodi på sig selv. Det bliver spændende at se, om der kan vokse noget nyt og bedre op. Men det bliver nok først mine børn, der vil opleve det.

  SvarSlet
 2. Gad vide hvem ham Kristen er ... han taler altid som ren galde ... hadefuldt, bittert ... Og hvad fanden har Europa med det her at gøre ... Bruxelles er lige blevet angrebet, og det er så også Europas egen skyld? Og hvem fanden er jeg?

  SvarSlet
 3. Synes du jeg taler hadefuldt og bittert? Ja, lige nu ser jeg ingen grund til optimisme. Jo, Europa er til en vis grad skyld i denne suppedas. og handler man ikke derefter,så er det sket. Som du ser er staterne ude af stand til at beskytte deres borgere.
  Men det med det bitre og gallen går mig lidt på, for sådan ser jeg ikke mig selv. Det vil jeg tygge på!

  SvarSlet
 4. Sorry...lød lidt for hård...Synes bare jeg havde læst nogle meget hårde udsagn fra din hånd, men kan tage fejl og måske også sammenblande dine kommentarer med nogle andres, da jeg lige gik tilbage og også fik øje på fx noget mere humoristisk...Ville gerne have slettet min kommentar, men det kan man jo ikke. Og beklager min anonymitet. En dag bliver jeg oprettet som rigtig bruger. Morten.

  SvarSlet
 5. Ok, no sweat! Du er ikke den første der har kommet med den kommentar, så noget er der måske alligevel om det. Man bliver let kradsere i sine udsagn, når man ikke sidder overfor dem man argumenterer med... eller imod. Det er de sociale mediers svøbe.

  SvarSlet
 6. Youmud Din (Dommedag). "En engel går aldrig ind i et hus, hvor der bor en hund" (eller en gris ... Kan vi ikke have vore hunde og grise i fred og slippe for alle disse selvudnævnte engle...

  SvarSlet