søndag den 27. marts 2016

REPARER DIGTERENS HØJRE HÅND PLEASE OG PRONTO

Det har jo intet at gøre med, hvad man måtte synes om hans ytringer og gerninger, i det omfang det overhovedet er gennemskueligt, hvorfor noget er blevet sagt, og hvad er blevet gjort og af hvem, det er helt, helt enkelt:

DET ER IKKE I ORDEN, AT DER IKKE BLIVER OPERERET PÅ YAHYAS HÅNDLED!

Ritzau-telegram 2:

Yahya Hassan bliver bag tremmer trods brækket håndled

Yahya Hassans forsvarsadvokat, Claus Bonnez, har aldrig før oplevet, at domstolene ikke lytter til lægerne.

Aarhus

Den 20-årige digter Yahya Hassan skal forblive varetægtsfængslet til 18. april. Vestre Landsret har stadfæstet varetægtsfængslingen, som digteren ellers kærede på stedet ved et grundlovsforhør 21. marts. Det oplyser Yahya Hassans forsvarsadvokat, Claus Bonnez.- Jeg har over for landsretten redegjort for menneskerettighedsdomstolens praksis på området, men de (landsretten, red.) har slet ikke givet udtryk for, at de har forholdt sig til det, siger han. Yahya Hassan er varetægtsfængslet og sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode i Hasle ved Aarhus 20. marts, hvor en 17-årig dreng blev ramt i foden. Digteren blev anholdt for episoden natten til mandag 21. marts og fremstillet i grundlovsforhør samme dag.
I en mail til Ritzau skrev Claus Bonnez torsdag 24. marts, at en skadestuelæge på Aarhus Universitetshospital dagen efter anholdelsen gjorde politiet opmærksom på, at Yahya Hassan mandag skulle have været opereret for et kompliceret brud i højre håndled. Et brud han pådrog sig ved en trafikulykke nogle dage tidligere. Men operationen blev aflyst, selv om politiet var informeret om, at der var stor risiko for Hassans helbred, hvis ikke operationen blev gennemført samme dag, hedder det i mailen.- I dette tilfælde har jeg lavet fem siders processkrift, hvor jeg har redegjort for blandt andet sygeforløbet og så for nogle ting, jeg ikke kan udtale mig om, siger Bonnez om kæringen af varetægtsfængslingen.
- Det, der gør denne sag speciel i forhold til alle de andre sager, jeg har haft med at gøre, er, at jeg har en læge, der siger, at han (Hassan, red.) skal opereres. Det er første gang i mine mange år med advokatpraksis, at jeg oplever, at man ikke retter sig efter lægens ord. - Vi kan ikke gøre andet nu end at håbe, de putter nogle piller i ham, så han ikke lider så meget, siger forsvarsadvokaten.

Ritzau-telegram 1:

Yahya klager over nej til operation for brud på håndled

Dagen efter sin anholdelse skulle Yahya have været opereret. Hans advokat klager over, at det ikke skete.

København

Den Uafhængige Politiklagemyndighed bliver nu inddraget i Østjylland Politis anholdelse af Yahya Hassan sidste weekend.Det er forfatterens advokat, Claus Bonnez, der på sin klients vegne klager til den uafhængige myndighed over, at Hassan ikke er blevet hasteopereret i sit håndled.I en mail til Ritzau skriver Claus Bonnez, at en skadestuelæge på Aarhus Universitetshospital dagen efter anholdelsen gør politiet opmærksom på, at Yahya Hassan mandag skulle have været opereret for et kompliceret brud i højre håndled.Et brud han har pådraget sig ved en trafikulykke nogle dage tidligere.
Men operationen bliver aflyst, selv om politiet var informeret om, at der var stor risiko for Hassans helbred, hvis ikke operationen blev gennemført samme dag, hedder det i mailen.
Ifølge Claus Bonnez har Yahya Hassan, der i øjeblikket er varetægtsfængslet, stærke smerter."Han ligger i en celle med stærke smerter blandt andet i håndleddet, han er ude af stand til soignere sig, gå på toilettet og spise, og han får ikke den fornødne hjælp, skriver advokaten. Han oplyser desuden, at digteren har sagt, at hvis han mister førligheden i hånden, så kan det få alvorlige følger for karrieren. Ifølge Claus Bonnez er det et grundlæggende menneskeretligt princip, at fængslede personer får samme lægelige behandling som alle andre.
Derfor har han bedt politiklagemyndigheden hastebehandle sagen.
Yahya Hassan er varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode i Hasle ved Aarhus søndag aften, hvor en 17-årig dreng blev ramt i foden.I grundlovsforhøret nægtede den 20-årige digter sig skyldig, og han kærede på stedet varetægtsfængslingen til landsretten. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor er det uvist, hvad Yahya Hassan har forklaret om episoden.
Ved retsmødet mødte han op med armen i gips. Han har selv forklaret, at han nogle dage forinden løb ud foran en bil for at slippe væk fra nogle forfølgere, som jagtede ham med sværd. Yahya Hassan er kendt for sin digtsamling Yahya Hassan. Ifølge hans forlag, Gyldendal, arbejder han på en ny digtsamling. Den ventes at udkomme til efteråret. Hos Østjyllands Politi oplyser vagtchef Bo Christensen, at politiet ikke har nogen kommentarer til klagesagen.

5 kommentarer:

 1. Skån os dog i det mindste i påsketiden, Lars! Din blog er second to none, men denne gang er du gået over stregen.Ja, der er uretfærdighed til i verden, Ja, YH skal ud, Guantanamo skal lukkes, ansvarlige for alle krige og massakrer skal slæbes sprællende for en domstol. Men kan det ikke vente til på tirsdag?

  SvarSlet
 2. Hov, det kom vist til at lyde lidt indebrændt. Glem det! Man jo ikke slette.

  I stedet vil jeg ønske dig en god påske. Og tak for en god blog, som jeg hver dag bruger til holde mig opdateret om, hvad der sker i lyrikken i mit gamle land.

  SvarSlet
 3. Ja den unge digter ser sød og uskyldig ud, hvorfor forfølge ham så ondsindet. Det er nærmest en hekseforfølgelse. Det er altid de bedste, det skal gå ud over etc. ... Men bortset fra det er det en skidt situation, som vi så oplægget til her på blokken, og jeg forsøgte at standse med ordene: "Giv ham dog en børnesikret mobiltelefon!" Så var alt dette måske aldrig sket.

  SvarSlet
 4. Det lyder ikke som om at det har været et akut opstået brud -hvis det havde været tilfældet, var han allerede behandlet.
  Han har ikke krav på særbehandling.

  Tidligere ambulancemand

  SvarSlet
 5. Men han havde fået tid til operation, og det fik han ikke lov til. Det har ikke noget med særbehandling at gøre.

  Tidligere bedemand

  SvarSlet