lørdag den 31. august 2013

Vælg danskernes mest ignorerede digter

ERNESTO PRISEN (efter Ernesto Dalgas)

Ingen har indsendt forslag til de her 8 nominerede - (med mindst 4 bøger bag sig)

Stem på de andres mest ignorerede digter

O Thomas Bruun

O Erik Helger

O Birgit Munch

O Lone Munksgaard Nielsen 

O Laus Strandby Nielsen 

O Bo Reinholdt

O Niels Simonsen

O Kasper Nørgaard Thomsen

STEM NU! OG EVT. GERNE PÅ EGEN KANDIDAT (INKL. SIG SELV)

22 kommentarer:

 1. Kasper Nørgaard Thomsen

  SvarSlet
 2. Hvem er Niels? Ham stemmer jeg på...

  SvarSlet
 3. Fra min anmeldelse af Simonsens seneste digtsamling fra 2009:

  Det bedste digt i Niels Simonsens nye digtsamling Datoer, er ”Den skaldede viser månen sin pande”, fordi det er det rigest koncentrerede og finest inderlige (og fyndigst betitlede), og sådan her begynder det:
  ”fra sin seng stod skyggen af et menneske/ ud på sovesalens gulv/ og holdt i sine hænder/ for at se om han kunne være her i stilheden/ alene om at stå/ på gulvet med sin fod// og bag ved gardinerne så jeg ham stå/ og tørre sig i hænderne/ for tredje gang// ”så stod jeg op for at blive vasket”/ sagde han til månen/ og strøg sig over issen med den højre hånd/ ”og holder på min pande for at du skal se/ på den”// han så på roserne i måneskæret udenfor/ og talte for sig selv/ om murens espalier/ ”her er de buketter jeg kan sælge/ til min mor”/ og gik så hen til havedøren for at se/ om nøglen var sat i/ ”å skaldede/ hvor er der en stige i dit sind”/ tænkte jeg/” så du ved at vaske dine hænder/ kan løfte dem over muren”.
  Som inkarneret ambivalent Simonsen-læser gennem 20 år ved jeg udmærket, at hans digtes situationer som regel er virkelige nok, det er i deres dramatisering, jeget & co’s direkte tale især, at den udsyret indlevende OPpumpning, med samt alle dens retoriske-poetiske special effects, slår til for gøglende alvor.
  Men når scenen som her og i resten af bogen er et sindssygehospital, nærmeste bestemt Augustenborg på Als, hvor den 18-årige Niels var indlagt fra 5. september til 6. november 1964, er der jo ikke noget underligt i, at i det mindste patienterne taler underligt; ergo virker den skaldede snak med månen helt rimelig, mens Niels’ tanker om ham, med det anråbende ”å”, klart (og smukt) nok er OPtimeret, men sikke utypisk nænsomt, digteren går til værks.

  SvarSlet
 4. Bundgård Povlsen

  SvarSlet
 5. kasper nørgaard thomsen

  SvarSlet
 6. Kasper Thomsen (på min FB-væg): Den der lever skjult lever godt. Men ak - det offentliges kærlighed - når milten taler om stundende efterår, sliddet med tegnenes tunge sandheder.

  SvarSlet
 7. Jeg kender en digter, der har skabt sig et stort navn ved at være anonym.Han rejse land og rige rundt og optræder for fulde huse med at være overset. Men ham vil jeg IKKE stemme på. Det ville være at tage brødet ud af hans mund

  SvarSlet
 8. Vil du stemme på mig. Er jeg ikke anonym nok?

  SvarSlet
 9. Du er perfekt! Dig stemmer jeg på!

  SvarSlet
 10. Skal man skrive digte for at være overset digter?

  SvarSlet
 11. Lad være at stille dig an! Det er da fuldtændig ligemeget om du skriver digte eller ej. Ingen læser det bras under alle omstændigheder. Det drejer sig om positionering, række, tur, boks ikke andet. Dummkopf!

  SvarSlet
 12. ..............nej, jeg er IKKE sur, men I meget anonyme digtere fatter tilsyneladende ikke hvad der forventes! Jeg er ikke sur. Jeg stemmer på dig alligevel. OK?

  SvarSlet
 13. Interessant spørgsmål: Ignoret - af hvem? Har vi et parnas, hvor den slags afgøres. Alle de nævnte kan jo have rejst rundt og deltaget i oplæsninger - er de så ignorerede? 'Mest ignorerede' - kan jo bare være min mening, fordi jeg ikke har 'fulgt med' og set det hele. Jeg synes denne konkurrence er at gøre grin med os, der føler os ignorerede!

  SvarSlet
 14. Åh Lars
  du ved da jeg er oversethedsfars
  den bedste af alle
  en gammel tjalle
  af alle
  er jeg kandidat til den smalle
  kom det må gøres om
  ellers eksploderer min vom
  få mit navn på bloggen
  sut sokken
  selvom den er sur
  Jeg er den bedste
  den næste forstå det i
  blæste

  SvarSlet
  Svar
  1. blæste betyder belæste og der skulle have stået blæste belæste, egentlig. Men man kan jo ikke redigere her. Godt forår til Lars og os oversete

   Slet