onsdag den 14. august 2013

Nonsens som højlydt og mentalhygiejnisk koan

- Når jeg er i Haiti, hvor jeg er mere fri end herhjemme, har jeg ikke brug for medicin. Jeg bruger nogle sætninger, noget volapyk, som jeg siger meget højt: Folk i huset elsker at høre sætningerne. de kan også gentage nogle af dem. Det er en enorm lettelse for mig at fyre noget af, som ikke er meningsfyldt. Jeg gør det meget, det er en form for sindssyge, synes jeg. De griner meget af det, men jeg selv får det bedre. Det forløsende, og jeg tror, det er en stor del af grunden til, at min melankoli forsvinder, når jeg er i Haiti.

Jørgen Leth i inteviewbogen Angsten i kunsten

1 kommentar:

 1. Hej Lars!

  Hvor i København skal man lede for at finde et godt skrivekursus? Jeg har ingenting at lave nu og har virkelig brug for et skrivekursus med en underviser/tovholder der både ved og mener noget om det at skrive og det at skrive kvalificeret litteratur.
  Jeg kender kunstskolen hvor Lars Frost og Glenn Christian er undervisere. Det er en skole jeg gerne ville gå på. Jeg har læst Lars Frost og Glenn Christian og har tillid til at de kan lede et kursus i at skrive, jeg har bare ikke råd til det, det koster cirka lige så meget om måneden som et højskoleophold og jeg kan ikke tro det er det eneste sted der er.

  Jeg har brug for et sted hvor jeg kan mødes mindst 2 gange om ugen (og helst mere) med andre der skriver, hvor man kritisk læser hinandens tekster og indføres i skrivningens historie, værktøjskasse og samtid og er i en konstant dialog om teksten og hvad der /egentlig/ står.

  Jeg har næsten aldrig nogen penge, men litteraturen har brug for mig, og for at den for det fulde udbytte af mig, må jeg være sådan et sted.

  Bedste hilsner
  MXX der stiller emnefravigende spørgsmål (jeg beklager, men gør det alligevel. Jeg beklager)

  SvarSlet