mandag den 28. januar 2013

Robin Jokumiseret

Hvad er det for en Robin Hood, vi kommer til at møde i Dyrehaven 2013?

I begyndelsen er han en mand uden sag. En blakket helt, som stjæler fra de rige og giver til sig selv. Men han bliver afsløret, fanget og mishandlet. Går invalideret og ydmyget ud i skovene, hvor han møder de fredløse.

Hvilke heltetyper inspirerer dig i arbejdet med Robin?

Moderne heltetyper, som har en stor indre moral, men har fået frataget evnen evnen til at se rent moralsk. Min Robin Hood er en formørket helt, hvis indre kompas er ude af kurs. Som handler i blinde og kæmper for at få det moralske syn tilbage. Han minder om Kiefer Sutherlands Jack Bauer (24 timer): det har jeg taget med over i Dyrehaven, fordi det er en vigtig problemstilling for dannelsen af den menneskelige karakter. Også vores egen.

(interview i Det Kgl.s programavis)

Det er så fedt, at mine yndlingsdramatikere (ud over Jess Ø), Jokum Rohde og Line Knutzon, har taget på sig (for at betale huslejen) at jokum- og lineficere klassikerne, Ivanhoe, Ragnarok, Robin Hood, vs. Romeo og Julie, Gøngehøvdingen, Nøddebo Præstegård, således at SAMTLIGE betydelige fiktive/mytiske genfærd til sidst er enten jokumsk eller linesk bugtalte og omsider lader sig høre i mit hørerør.

1 kommentar: