lørdag den 5. januar 2013

Prishierarki

(efter nomineringernes og vindernes kvalitet vs. prisens status - kun eksplicitte eller implicitte værkpriser (dvs. ikke fx Akademiets Store Pris) jeg har selv et ord at skulle have sagt ved nomineringerne til pris 1, 3, 4 og 8 og debutpris 1)

1. Kritikerprisen
2. Montanaprisen

3. Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris
4. Albertineprisen

5. Nordisk Råds Litteraturpris (burde være højere placeret (ift danske nomineringer))

6. Radioens Romanpris
7. De Gyldne Laurbær

8. Weekendavisens Litteraturpris
9. Politikens Litteraturpris
10. Læsernes Bogpris

(Debutantpriser:

1. Munch-Christensens Kulturlegat
2. Klaus Rifbjergs Debutantpris
3. Forums Debutantpris)

6 kommentarer:

 1. Åh gud, hvor dumt!

  SvarSlet
 2. Tja! Priser skal jo også kvalificere sig, og jeg synes, priser er vigtige, som akkurat kvalitetsudpegninger, kanonkrudt.

  SvarSlet
 3. Hvad betyder mellemrummene mellem priserne og hvorfor er Nordisk Råd ikke højere placeret? Den er vel den mest (også internationalt) prestigiøse pris af alle her oplistede?

  SvarSlet
 4. Mellemrummene betyder - lidt uklart - spring i relativitetsgrad af absolut kvalitetshensyn (smal skævhed i Beten og Albertine, romanskævhed i romanprisen, skøn/fag-mix i avispriserne (undtagen, i 1. omgang, Politiken) i avispriserne) og/eller den relative faktisk opnåede kvalitetspræcision - med hensyn til Nordisk Litteraturpris tager jeg her kun hensyn til de danske nomineringer (og deres status vs. de andre priser) og de har alle tider været seriøst præcisionssvingende og er lige nu helt wacked, som ungdommen siger.

  SvarSlet
 5. Wack! Helt WACK.

  SvarSlet