onsdag den 20. juni 2012

Vor tids Strunge - RJJ - nægter at runge

Jeg bør have styr på alt (smalt) litterært, så hvorfor er den revitaliserede Michael Strunge-pris blevet uddelt til René Jean Jensen - et valg jeg helhjertet bifalder og frygteligt gerne have bifaldet helt KONKRET - på en ukendt lokation og med flere taler, heraf en ved Tue Andersen Nexø (iflg. (han var også til stede!) Martin Larsens blog Udpost) UDEN MIT VIDENDE (men OK, måske er det min altid overfyldte postkasses skyld!?); nu sidder jeg her og føler mig snydt for deltagelse i fortjent bifald og alt, hvad jeg har, er denne mildest talt skaldede pressemeddelelse fra - af alle steder DR, iflg. hvilken det er Gyldendal, der har overrakt prisen, og jeg har også altid gerne villet møde Gyldendal in person:

René Jean Jensen tildeles Strunge-prisen

19. jun. 2012 13.19 Kultur Opdat.: 19. jun. 2012 16.00

Den 19. juni, på Michael Strunges fødselsdag, overrækkes prisen i hans navn til en skønlitterær forfatter. I år er det forfatteren René Jean Jensen, der skal hyldes for sin anden udgivelse. Han modtager prisen for digtsamlingen "Jeg har planlagt at dagdrømme". René roses for en "fuldstændig sikker, aldrig svigtende sans for sætningernes musik og rytme" af komitéen, der har udvalgt "Jeg har planlagt at dagdrømme" til prisen på 50.000 kroner. Digtene i samlingen roses for at være skønne, morsomme og intelligente.  René Jean Jensen er uddannet fra forfatterskolen. Han debuterede i 2010 med prosasamlingen "Om april, i maj". Michael Strunge-prisen overrækkes i år af Gyldendal. Digteren Michael Strunge blev født den 19. juni 1958 og begik selvmord den 9. marts 1986. Han nåede i sit kort liv at udgive 11 digtsamlinger.

MEN TILLYKKE RENÈ! Med så suverænt konverserende (frem for SKRIGENDE!) at opstille drømmens husholdningsregnskab (frem for at FOLDE dens FANER UD) med livlig listighed (frem for LIVETS HASTIGHED)

1 kommentar:

  1. Nyheden blev også bragt i går aftes på Radio 24SYV i deres kulturprogram, der var også et interview med René Jean Jensen.

    SvarSlet