torsdag den 7. juni 2012

Halling hælder faretruende!

Blogdahl har kørt en mindre kampagne for Rasmus Halling Nielsens overmåde rumplende overgrundsdebut Tvillingerne, og det er derfor en glæde af de vildere at kunne meddele, at bogen nu udkommer i 2. oplag!!!! Når en mand med en million engle i sit hår og mindst 500.000 djævle i sit skæg kan sælge lige så forholdsvist uforholdsmæssigt meget som en furiøs kvinde med slanger som paryk og en elektrisk ål som overskæg (jeg tænker ikke her på nogen specifik kvindelig digter!), er jeg ikke længere i tvivl om, at vi befinder os i en ny poesiens guldalder - og at Halling er dens sådan ca. Aarestrup!

3 kommentarer:

  1. Ja, læserne må have lyttet til den samlede presse (http://www.saxo.com/dk/tvillingerne_rasmus-halling-nielsen_haeftet_9788763823074?searchText=rasmus%20halling%20nielsen): »Et velkomponeret bombardement af surrealistiske syntakser, skæve snapshots af private indre billeder, og man fornemmer klart talentet bag al galskaben i ordstrømmen. Mere af det, tak.« **** - Jacob Ørsted, Ekstra Bladet » - en ordstrøm, hvor de syrede udsagn gentages og vendes i luften, og den faste grund skrider under læseren. Snart svinger en tekst sig »flere millioner galakser væk«, snart slår den ned i den meget nære verden« **** - Jørgen Johansen, Berlingske »Rasmus Halling Nielsen er sublim, fordi han formår at blande patos og humor med en fri tilgang til tekstens/ sprogets grænser og anvendelse. - Tvillingerne? er ingen undtagelse.« - Erik Scherz Andersen, www.recitat.wordpress.com »? en helt vulkansk orderuption.« - Ole Møller, Dagbladenes Bureau »Digteren dvæler sjældent ved noget særlig længe ad gangen, fordi sproget hele tiden vil en ny vej. Det er en lyrisk malstrøm, der på en gang splitter verden ad og suger den ind i digtet. - En fin digtsamling« - www.litteraturnu.dk » - de er fine, digtene i Tvillingerne, på en gang lavmælte i deres tonefald og sprængte i deres blandinger af abstrakt og konkret.« - Tue Andersen Nexø, Information » - seriøst gode digte«. - Klaus Rothstein, Weekendavisen »Halling Nielsens poesi er forrygende herlig, på én gang humoristisk spraglet og dybfølt poetisk - og alt det ind i mellem, bag ved og rundt omkring. Visse steder er tonen legende let, andre absurdistisk og surrealistisk, vekslende imellem det prosaisk-konkrete og det hermetisk-irreale. - Smuk, poetisk, øm, humoristisk, finurlig - befriende og påtrængende på én og samme gang.« - Kulturkapellet

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan! Det er både fortjent og på tide, men hvor ville jeg ønske at Det Lille Robotøje Siger havde fået bare halvt så meget omtale som "overgrundsdebuten", det er den bedste danske lyrikudgivelse jeg har læst siden den udkom og burde fandme have fyldt mere. Det er dybt uretfærdigt at det forlag ens bog udkommer på betyder så meget som det betyder.

      Slet