mandag den 25. juni 2012

Lækre lokalnyheder

I forbindelse med research på After Hand-forfattere til en kommende Bloghpost, faltd jeg på InforMedia over disse to fantastiske lokalvinklede nyheder om Nikolaj Zeuthen og Kasper Nørgaard Thomsen fra henholdsvis Frederiksberg Bladet og Jyske Vestkysten (sønderjyllandssektionen):

Nu er det ganske vist. Byrådet har komfirmeret, at Rasmus Seebach og Nikolaj Zeuthen er valgt som henholdsvis Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent 2012.

Rasmus Seebach blev allerede sidste år indstillet som Årets Kunstner af bl. a. Socialdemokraterne, og Kultur-og Fritidsudvalget har igen i år modtaget et overvældende antal indstillinger på netop Seebach. Så valget var ikke svært.Rasmus Seebach er født i 1980 og har haft en kometagtig karriere. Det er blot tre år siden han debuterede med sin første single og er bl. a.blevet fremhævet for sin særlige evne til at skabe melodier og tekster, der rammer lige i hjertekulen. I flere af hans tekster dukker Frederiksberg op som kulisse til personlige fortællinger om barndom, ungdom og dét liv, der leves lige nu.Hans plade " Engel" har solgt 155.000 eksemplarer og dermed fået femdobbelt platin.Det er der ikke mange, der kan gøre Seebach efter.Borgmester Jørgen Glenthøj ( C) siger i den forbindelse: -Hvert år uddeler vi priserne Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent til to af byens kulturpersonligheder.En glædelig og tilbagevendende begivenhed, hvor vi i kommunen får lov at sige tak for alle de oplevelser vi får via kunstnernes store indsats. Og heldigvis er der altid rigtig mange dygtige kunstnere med tilknytning til Frederiksberg at vælge i mellem.Formand for Kultur-og Fritidsudvalget Morten Jung ( B) begrunder valget af Rasmus Seebach således: -Vi vil i kultur og Fritidsudvalget gerne kreditere for refrænerne der bider sig fast, for ærligheden og de rørende ballader, og for at Rasmus Seebach så åbenlyst deler glæden over Frederiksberg som baggrundskulisse. Årets Frederiksberg Talent, Nikolaj Zeuthen, er født i 1977 og debuterede med den anmelderroste digtsamling " Oliebål" i 2009 og udgav allerede året efter romanen " Verdensmestre". Begge udgivelser byder på samfundskritik og en bittersød skildring af familielivet. Nikolaj Zeuthen roses for sit knivskarpe portræt af sin egen generation med både vers og prosa. Nikolaj Zeuthen har i år udgivet digtsamlingen " Frivers fra Howitzvej" samt dramaet " Voksenfest", der begge har fået fine anmeldelser. Om valget af Nikolaj Zeuthen som Årets Frederiksberg Talent siger Morten Jung: -Nikolaj Zeuthen er blevet valgt på grund af sine mange lovende udgivelser, og den humoristiske og interessante udlægning af sin egen generation. Det bliver spændende at følge hvilke skildringer af verden, der kommer fra udsynet på Howitsvej næste gang.Overrækkelsen af priserne finder sted i løbet af efteråret og annonceres i lokalpressen.

Københavner skriver roman om Als

ALS: 39-årige Kasper Nørgaard Thomsen fra København har udgivet romanen » Termostatens nat « . Bogen udspiller sig på Als, og det er ikke tilfældigt. - Min mormor og morfar byggede et sommerhus i Fynshav i 60' erne. Og dér er jeg kommet hele mit liv.Så selvom jeg er københavner, så betyder landsdelen meget for mig. Jeg kan ikke holde mig væk fra Asserballeskov, siger Kasper Nørgaard Thomsen.Hovedpersonen er en navnløs morder, som befinder sig på Ærø. En dreng falder ned fra himlen til ham og sammen sejler de til Als. Romanen trækker på historien om forfatteren Herman Bang, der blev født i Asserballe, og krigen i 1864.- Bogen foregår først og fremmest i Asserballe, men er også forskudt i tid, da den trækker på krigen i 1864. Den foregår i et tidløst rum, hvor morderen og drengen opholder sig, siger Kasper Nørgaard Thomsen.I romanen mister morderen drengen til det kapitalistiske samfund.- Det kapitalistiske samfund fjerner drengen og fører ham til Alsion, hvor morderen leder efter ham, siger Kasper Nørgaard Thomsen. Kasper Nørgaard Thomsen er udannet på forfatterskolen og » Termostatens nat « er Kasper Nørgaard Thomsens femte roman.Den er udkommet på forlaget After Hand. kat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar