Rig, præcis og nydende MANGEL på virkelighedsrelativitet - slutningen på Kristian Bang Foss' anmeldelse af en julefrokost på Schønnemans i Politiken i torsdags:
"Videre til kødet: Julemedisteren var en kort pølse, der smagte kraftigt af timian.
"Videre til kødet: Julemedisteren var en kort pølse, der smagte kraftigt af timian.
Derudover
var den meget kompakt - der manglede lidt af medisterens porøsitet og
fedme. Der hørte grønlangkål og sønderjysk vreden kål til, hvilket vil
sige kogt hvidkål, vredet tørt i et stykke klæde og stuvet i masser af
smør og fløde. Grønlangkålen var ganske sød og passede ikke helt til
pølsen, der i forvejen havde timianens sødme i sig.
Hønsesalaten
var lavet på overraskende store stykker brystfilet, der var en smule
tørre i det. Der hang ikke meget mayonnaise ved de store stykker,
hvilket forstærkede den tørre fornemmelse.
Det fungerede
ikke optimalt. Vi savnede de traditionelle små stykker, gerne fra kød,
der er kølet ned i kogevandet, så saftigheden er bevaret.
Flæskestegen var også gået hen og blevet tør, hvilket var dødærgerligt.
Specielt
når man igen mærkede, hvor godt køkkenet ville os det: Der var to
skiver svær for hver skive steg! Vi drak en Kronborg Julesnaps til:
Julekrydderier, dild og minsandten også en smule kommen.
Med
risalamanden var vi tilbage på sporet. Sikke en luftighed. Og selv om
mange af de andre klassiske danske desserter kan noget med syre, som
risalamanden ikke kan - tænk bare på koldskålen og citronfromagen - så
er kombinationen af vanilje, mandel og kirsebær noget nær en hellig
treenighed, der som en mental gribetang hiver juleminder frem fra bagest
i hjernen.
For ikke at nævne effekten af varm sauce over en kold dessert."
Ingen kommentarer:
Send en kommentar