mandag den 5. oktober 2015

Istidendes navneside

Smukt, enkelt og skævt initiativ en litteraturavis, ikke -tidsskrift, kaldet Københavnske Istidende, redigeret af Marco Guldmann, Christoffer Winther Bjerregaard, Frederik Kirkeskov, kan købes for kun 10 kr. alle mulige steder, meget rent, strengt sat op, og bidrag fra blandt andre Glenn Christian, Mads Mygind, Simon Tolsgaard, Simon Latz, Vagn E. Olsson med en hel del flere, og Morten Søndergaard har de her fineste, finurligste, egomanisk muterende bøjningsformer af eget navn:

infinitiv
at mortne
at søndergå

imperativ
mort
syd

præsens
mortner
søndergår

præteritum
myrdnede
syndergik

passiv
myrtnes
søndergåes

præteritum participium
modnet
sønderhakket

præsens participium
murtnende
søndergakkende

futurum
mirtne
søndervinde

6 kommentarer:

 1. Fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. enig, mette, det er både sjovt og tankevækkende. og fungerer.

   Slet
 2. Imponerende imidlertid at der kun er én 1 utveytdig kvinde (Linn Hvid - K.W. Kiffson kan principielt godt være af hunkøn, måske også Marles Arke?) blandt de 22 bidragydere (+ 3 redaktører) og trælst tankevækkende, at jeg ikke selv bed mærke i det i første omgang

  SvarSlet
  Svar
  1. ok, jeg forholdt mig kun til morten søndergårds digt, ikke til istidendet som sådan, det lyder godt nok både påfaldende og usjovt med den fordeling.

   Slet
 3. Ja, hvad er det med de initiativer, der er helt fyldt med mænd?!? Lad os håbe de nu er opmærksomme på deres blinde vinkel ❤️

  SvarSlet
 4. "Nok" kvinder eller ej, så synes jeg virkelig, at Københavnske Istidende indeholder mange fine og skæve tekster. Jeg har faktisk slet ikke bidt mærke i fordelingen, men det burde jeg måske have gjort, mit eget køn in mente ;) Og så er jeg ret begejstret for dets layout! Jeg gad godt se mere.

  SvarSlet