onsdag den 26. august 2015

Lokal dobbeltlæsning

Cecilie Lind og Lars Bukdahl.
Cecilie Lind og Lars Bukdahl.

Ugens læser(e): Cecilie Lind og Lars Bukdahl

Cecilie Lind, 23, forfatter, og Lars Bukdahl, 46, forfatter og kritiker:

Hvilken roman har du sidst læst?

Cecilie: "Speed Boat af Renata Adler – yderst vild og svimlet og dejlig bog"!

Lars: "J.G. Ballards 'Grusomhedsudstillingen', som Ballard selv kaldte en samling 'kondenserede romaner' – Warhol-billeder af filmstjerner og bilulykker omhyggeligt savet i stykker og sat sammen igen, sådan cirka"!

Hvem er din favoritforfatter?

Cecilie: "Mange! Jeg kunne f.eks. nævne Marianne Larsen, Ursula Andkjær Olsen. Den allerførste forfatter, jeg bekendte mig til, var dog JK Rowling. Jeg voksede op i Harry Potter-bøgerne".
Lars: "Jeg har så mange, og der kommer hele tiden flere til, senest romandebutant (med Nielsine) Ina Munch Christensen. De første: Goscinny (Lucky Luke, Asterix, Iznogood) og Bjarne (B.) Reuter. De største: Charles Dickens og Per Højholt".

Hvad er din favoritgenre?

Cecilie: "Måske en antigenregenre? Ellers: EVENTYR (og det der ligner)".
Lars: "Her i sidste uge, i anledning af SMK's' udstilling What's Happening?, var det: Happening-partituret. Hovedværk indenfor genren: Yoko Onos 'Grapefruit'. For nylig hang der happening-partiturer i alle lygtepæle (stem på mig!). Flere kvalificerede happening-partiturer, please"!

Har du nogensinde opgivet en bog?

Cecilie: "Strider mig helst igennem alt jeg påbegynder – men jeg er vist nok, på 3. år, stadig i gang med Tristram Shandy – som, by the way, er fantastisk, jeg sidder bare fast i en fødselsdigression".
Lars: "Ikke, hvis jeg har fået penge for at læse den. Og helst ikke, hvis ikke – reelt er en bog jo ikke endelig opgivet, før jeg er død. Men det forekommer mig pænt usandsynligt, at jeg vender tilbage til f.eks. Jussi Adler Olsens 'Den grænseløse'".

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

Cecilie: "To bøger, der er ret (hæ) uimodståelige: 'Vera Winkelvir' (af Kirsten Hamman) og 'Nellies bog' (af Niels Frank)".
Lars: "Den danske digter Glenn Christians 'genskrivning' af Grusomhedsudstillingen under samme titel, ikke mindre grusom, men helt anderledes mudret og prægtigt melankolsk".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar