mandag den 17. august 2015

Kæmpe-Escho bliver Major League!

Endnu et yngre forlag er på vej til eksplodere på scenen, ESCHO:

Billedresultat for escho

der også og først og fremmest er et pladeelskab (ICEAGE! SYND OG SKAM!), har foreløbig udgivet en T.S. Høeg-opsamling, Lykke er noget, man har om halsen, for som sagt, under træet er skygge mange ting, en Vagn E- Olsson-tekstsamling, Mondo Culo, og musikerne Simon Latz og Claus Haxholms digtbog Trigger zoner/ den babyloniske champagne/ afvikling af nite-walkers/ jeg har det som om jeg har set dig før - den sidste indstillet til Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris 2015. 

Nu har koncernen, ved deres ivrigt idealistiske forlagsmand Anders Jørgen Mogensen, annonceret både en NY mursten af T.S. Høeg, en NY roman af Bo Reinholdt med titlen Almester og en NY samling fortællinger af Preben Major Sørensen - alle tre sære mestre har vi inderligt savnet NYE bøger af, det bliver så vedkvægende vildt! Læs bare den røbede bid fra Major-samlingen:

8 eller Abels grav
Manden med de otte hjerner trådte tungt ud på terrassen hvorfra han havde udsyn til blå, grønne, røde og gule landskaber, som strakte sig til alle sider og var fulde af græssende kvæg, voldsomme ryttere, kvinder med meget brede hofter, bærende på byrder hans øjne havde svært ved at skelne.Sammen lagde de otte hjerner en dæmper på hans bevægelighed og fik ham til tider til at vakle. Det var tungt at slæbe rundt på et så umådeligt cerebralt potentiale. Men det gik. Dog, når overvejelserne kolliderede, når koordinatsystemerne skød sig ind over hinanden og impulserne forvirredes, når kortslutning mellem det nærved infinite antal synapser truede, trådte han et skridt tilbage og hamrede med stor kraft de otte blottede bristefærdige hjerner ned i balustraden, og slanger af rygende blod slyngede sig ud over de blå, grønne, røde og gule landskaber. Så skulle man jo tro at han havde gjort det af både med de otte hjerner og sin blodbebyrdede krop. Men dette var så langt fra at være tilfældet. Blodstyrtningerne, som var blevet udløst da han forsøgte at befri sig for sin cerebrale byrde, ophørte som ved et trylleslag, og et stort hvidt, strålende ansigt uden mund og øjne kom til syne på husmuren over terrassen hvor han stod og netop havde forsøgt at befri sig fra sine otte hjerner. En overmåde kraftigt lysende stjerne kæntrede på daghimlen over ham og svang sig med betydelig fart ned mod det ubehageligt lysende åsyn på husmuren bag ham. Med et øredøvende skrig klaskede de to blændende åsyn mod hinanden, og i samme øjeblik brast de otte hjerner som æg der slås ud i en skål i hurtig rækkefølge på hinanden som når man laver omelet. Betaget og befriet betragtede den hovedløse mylderet af blodslanger der slyngede sig ud over de fjollede landskaber.

Småforlag er nu om stunder GRANDIOSE forlag, velkommen til Eschos præcise storhedsvanvid!

1 kommentar: