mandag den 31. august 2015

Kald ham dog Mads og ønsk ham tillykke

Søde, hypre Mads Eslund fylder 40, og det er ikke til at forstå, selv om han jo for fanden altid har været på Testrup, også nu, hvor han vistnok ikke er der længere som fast skrivelærer, så er han der i hvert fald hver gang jeg kommer forbi, til Tag & Skriv (det første år havde vi læsesværksted sammen, og det var ham, der purung var den tjekkede) og Tag & Læs (bortset fra at jeg ikke er med til T&L næste år, fordi der åbenbart skal yngre krtikere til, første gang vel faktisk, at det for alvor gør ondt på mig, at der (ENDELIG) er kommet yngre kritikere til), han er for mig selve Testrups og testrupismens skytsengel, og enhver konspirationsteori er mangelfuld uden ham som central og åndssvagt flittig konspirator (og én ting er Montana og sommerparnasset- mangen en vigtig, yngre digter har fået sit første betydelige skub af ham & Dorph & co.), hans hår er også vigtigt (og vittigt) og tidligere på dagen ønskede jeg ham tillykke således på FB:

Din frisure er altid den hårdeste lagkage, Mads - tillykke med rundt!

Og Mads, der altid har være den MEANESTE Leth-parodist, svarede med det fineste billede (og hår) - det er mesterens 70 års fødelsdag, og åstedet er, SUK, Højskolernes hedengangne og groft savnede Spoken Word-scene på Roskilde, hvor Mads var fast konferencier:

  • Mads Eslund Tak, Lars (-: Her rækker jeg, med en gammel mere Echo and The Bunnymen-agtig hårpragt, lagkage til en anden fødselar


Men Mads er også digter for fanden, lige så inderlig som konceptuel, og lige om lidt udgiver han omsider en ny tryksag. Her er et vellignende portræt af en helt tredje forvirrende én (eller flere) fra serien "Rorscharchtavler" i Forfatterskolens Afgangsantologi 2003:

Tavle I (sort blæk, en groft trekantet, nedadpegende figur)

Som et bredt ulvehoved med markante ører eller fjæset af en ræv. En maske. Et møl eller en sommerfugl med udbredte vinger. Fire huller i midten som øjne. Eller søer på et kontinent med forrevne kyster. Et landkort. Spejlvendt øverst ses to hundehoveder i profil med lange snuder og spidse ører. under hundene, ligeledes spejlvendt og i profil, ansigterne af to råbende aber. Omkring den lodrette midterakse anses svagt torsoen af en kvinde eller en gine. Øverst i kidten en kvindes bryster set fra oven. Vender man figuren 180 grader anes en monstrøs maske med insektløber. Hunderhovederne ligner nu støvler med spidse hæle.

Hip for den heppeste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar